Binnen of buiten het strafschopgebied? PSV krijgt geen vrije trap na discutabele fase, Bakkali maakt debuut bij RKC

 ©  RR

PSV Eindhoven heeft geen steken laten vallen tegen middenmotor RKC Waalwijk. De Eindhovenaars kropen door het oog van de naald na een strafschopdoelpunt in de 96ste minuut. De wedstrijd werd op het uur gekruid door een discutabele fase, nadat de bezoekende doelman de bal al dan niet buiten het strafschopgebied pakte. Bij RKC maakte Zakkaria Bakkali (ex-Anderlecht) zijn debuut.

Jens Jacobs

In Nederland heeft PSV Eindhoven gedaan wat het moest doen. Tegen middenmotor RKC hadden de Eindhovenaars, met Antwerpenaar Ismael Saibari in de basis en genoeg aan een strafschopdoelpunt van Cody Gakpo om de drie punten thuis te houden. Bij RKC mocht Zakkaria Bakkali (ex-Anderlecht) zijn debuut maken bij de bezoekers. Bakkali mocht het laatste halfuur volmaken bij RKC.

PSV had dus een strafschop nodig om de drie punten thuis te houden. Die kwam er wel pas diep in de blessuretijd. Xavi Simons wou een voorzet binnenkoppen, maar werd in zijn beweging naar de bal geraakt door een voet van een verdediger. Simons liet zich theatraal vallen en deed er nog een schepje bovenop, wat tot woede bij de RKC-spelers leidde. Strafschop dus. Cody Gakpo zette zich achter de bal en liet doelman Vaessen kansloos: 1-0.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De doelman van RKC was op het uur betrokken bij een opmerkelijke fase. Vaessen miskeek zich even op een lange bal en pakte de bal al dan niet buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter oordeelde dat de bal nog binnen de zestienmeter was, maar oordeelt u vooral zelf.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten