Triatlon  Hofstade

Jonathan Wayaffe oppermachtig voor eigen volk: “Het duurde even vooraleer ik mijn looptempo vond”

De strijd in Hofstade draaide uit op een steekspel tussen de teams SP&O en TDL. “In het zwemmen zaten we met vier mannen van ons team in de kopgroep”, zegt Wayaffe.

“Er waren ook twee mannen van TDL bij. In het fietsen reden wij met ons vieren rond. De TDL’ers bleven in het wiel zitten, omdat hun sterke loper (Antonio Hernaert, red.) nog vlak achter ons zat, maar die is er nooit bijgekomen.”

“We draaiden met ons vieren rond­ en reden heel hard. De TDL’ers deden uiteindelijk geen meter kop, waardoor ze wel nog fris zaten.”

In de afsluitende tien kilometer lopen pakte de triatleet uit Sint-Katelijne-Waver het noodgedwongen afwachtend aan. “Omdat het enorm slecht weer was, was het zaak om voorzichtig te zijn. De koude pakte ook wat op de spieren.”

“Het duurde even vooraleer ik mijn looptempo vond. Ik had het zwaar om Pep ­Delvaux te volgen, maar gaandeweg begon ik me beter te voelen en in de laatste anderhalve kilometer plaatste ik nog een versnelling, waarop hij geen antwoord meer had.”

Na 1.51.46 maakte de lokale favoriet het zegegebaar. Delvaux (1.51.57) en Joran Driesen (1.52.03) maakten het podium vol. Wayaffe heeft al een ijzersterke reeks in z’n thuistriatlon.

“Het is de vierde keer dat ik de kwarttriatlon van SP&O win. Intussen won ik drie keer in Hofstade, één keer op het oude parcours in Hombeek en vroeger won ik ook al enkele keren de sprinttriatlon. Dit is natuurlijk ook een wedstrijd voor eigen club die ik graag meedoe.” (basp)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten