Voetbal 1ste provinciale SV Veurne - SV Diksmuide 4-2

Promovendus Veurne klopt titelkandidaat Diksmuide in bruisende eerste thuismatch: “We hebben kunnen tonen wie we zijn”

Steven Van Den Wittenboer en Dayne Clarebout gaan het kopduel met elkaar aan. ©  Bart Vandenbroucke / VDB

Veurne/ Diksmuide -

Opnieuw feest in de Westhoek! Veurne maakte een waar evenement van de eerste thuismatch tegen buur en titelkandidaat Diksmuide. De promovendus wist de drie punten thuis te houden met een knappe 4-2 zege.

Amaury Verdruye

“We kunnen niet anders dan tevreden zijn”, glunderde Veurne-trainer Stijn Van Acker achteraf. “Er hing een fantastische sfeer rond het veld en dat werd beloond met de eerste driepunter van het seizoen. Dat dit uitgerekend tegen Diksmuide is, doet deugd.”

Nochtans had Veurne het in het begin knap lastig tegen de ploeg van Allan Deschodt. KSVD zette hoog druk en probeerde de promovendus meteen bij de keel te grijpen. “In de openingsfase was het overleven”, gaf Van Acker toe. “Op het moment dat we dachten het evenwicht te herstellen, maakten ze er 0-1 van. Na die tegengoal kwamen we stilletjes aan in de match en kopte Depinois de gelijkmaker binnen op hoekschop van Dorizon. Nadien groeide het vertrouwen en namen we de match in handen.”

In de lucht was Veurne heer en meester. Iets na het uur stond het 4-1 voor de thuisploeg. “We slikten drie doelpunten op corner”, foeterde Deschodt, de coach van Diksmuide. “Dan geef je het gewoon zelf weg. We vergaten het in de eerste helft af te maken. We kregen meerdere mogelijkheden op de 0-2, maar we misten ze. Nadien maakte Veurne er een echte knokmatch van en dan is het voor een voetballende ploeg als de onze zeer moeilijk, zeker op een slecht veld als dat van Veurne.”

Vele fans

Ook Beau Depinois, de nieuwe Veurnse spits, was in de wolken met de overwinning. “We hebben kunnen tonen wie we zijn”, vertelde Depinois, die overkwam van derdeprovincialer Proven en dit seizoen al goed was voor twee doelpunten en één assist. “De sfeer langs het veld was subliem. Ik heb nog nooit voor zoveel toeschouwers mogen spelen en dat gaf me een mentale boost. Je krijgt meer adrenaline waardoor je die extra meters kan maken. Ik ben trots dat ik me op dit niveau heb kunnen tonen. We mogen nu niet naast onze schoenen gaan lopen. Wel mogen we met vertrouwen uitkijken naar de verplaatsing naar Blankenberge. Alles is mogelijk, want Diksmuide is tenslotte ook een titelkandidaat en we pakten toch de drie punten. Deze overwinning smaakt naar meer. Het doel is om zo snel mogelijk het behoud te bewerkstelligen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten