Voetbal  3de Provinciale D VK Nederhasselt

Brent Torrekens scoort twee weken op rij, maar kan nederlaag niet afwenden voor VK Nederhasselt: “We slikken helaas domme goals”

Torrekens is aan zijn vijfde seizoen bij Nederhasselt bezig. ©  Gregory Van Gansen

Nederhasselt -

Op Massemen zorgde Brent Torrekens (24) voor de winnende treffer. Ook zaterdag tegen Smetlede vond de linksbuiten de weg naar de netten, maar het bleek onvoldoende om voor Nederhasselt de nederlaag af te wenden.

Wim Redant

Brent Torrekens is aan zijn vijfde seizoen bezig bij Nederhasselt waarmee hij de speler met de langste staat van dienst is. “Ik kreeg de jongste jaren aanbiedingen van Geraardsbergen en Burst, maar mijn hart ligt bij Nederhasselt, waar een toffe sfeer heerst en iedereen elkaar kent. Mijn familie komt vaak kijken en daar doe ik het voor. Een jaar na de degradatie willen we graag de eerste viool spelen, maar dat is geen must voor de club. Met Maxime Seminck van Winnik en Matthias Verhasselt werd er serieuze defensieve versterking aangetrokken. Bram Van Beneden keerde na een ommetje bij Ninove B terug naar de oude stal om de offensieve sector te versterken. Coach Gregory Vanderhoeven nam op het einde van vorig seizoen al over van Bart Verplancke en kent dus de groep.”

Verre inworpen blijken fataal

Op Massemen trok Torrekens zijn team over de streep, maar tegen Smetlede liep het fout af. “Op Massemen zetten we een sterke eerste helft neer. Nadien zakten we weg. Gelukkig kon ik toch nog scoren, wat de volle buit opleverde. Tegen Smetlede kwamen we snel op achterstand nadat een verre inworp aan de penaltystip werd binnen gekopt. Ik kon gelukkig snel gelijkmaken. We drukten Smetlede weg en toonden ons de betere ploeg, maar we slikten opnieuw een rake kopbal na een verre inworp. We slikken dus helaas domme goals, die echt wel een werkpunt moeten vormen.”

De bouwlaborant in Sint-Pieters-Leeuw noemt de komende weken bepalend. “We nemen het nu op tegen Sint-Antelinks, dat jaar na jaar in de top vijf bivakkeert en dus een waardemeter vormt. De week nadien treffen we VC Herzele-Ressegem dat zichzelf tot titelfavoriet bombardeerde. Na die twee toppers kunnen we al beter inschatten tot waar onze mogelijkheden reiken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten