Voetbal 1ste provinciale HO Bierbeek

Wout Bache wil zich nog laten gelden in zijn laatste seizoen: “Maar 40 keer scoren zie ik me niet meer presteren”

Wout Bache ©  Vel

Bierbeek -

Wout Bache (30) uit Overwinden maakte voorbije speeldag twee belangrijke doelpunten voor HO Bierbeek dat met 5-2 won van Rode De Hoek. Bache is aan zijn laatste seizoen bezig. De spits kan de cirkel van zijn loopbaan volmaken met een nieuwe titel als topschutter van zijn team.

Stefan Van de Weyer

Bache begon op zijn vijfde te spelen bij SC Out-Hoegaarden. Hij bracht het merendeel van zijn voetbaljeugd door bij KVK Tienen. Op zijn zestiende verkaste hij naar toenmalig tweedeprovincialer Olympic Landen. In 2017 streek hij een eerste keer neer in Bierbeek, daarna volgden nog KFC Diest en opnieuw SC Out-Hoegaarden vooraleer de sportieve cirkel sluit bij Bierbeek.

“Ik heb me bij Bierbeek steeds een goede voetballer gevoeld. Dat is ook de reden waarom ik er terugkeerde, dat en de meer dan prima omkadering. Het is mijn clubje wel. Ik haal er ook steeds mijn beste spelniveau. Ik werd er in mijn eerste periode topscorer met 40 goals, dat zie ik mezelf wel niet meer presteren. Ik speel nog één jaartje bij Bierbeek en dan is het mooi geweest. Het voetballen combineren met mijn job valt me moeilijker en moeilijker. Ik heb de voorbije twee jaren amper kunnen voetballen, eerst door een scheenbeenbreuk en daarna door een probleem aan de lies. Ik wil in schoonheid afscheid nemen”, vertelt de dakwerker van Gevana uit Linter.

Bierbeek begon alvast in schoonheid met een 6 op 6.

“Goed starten is steeds de bedoeling. Op de openingsspeeldag op KSC Grimbergen was het moeilijk, maar we wonnen. Zo’n wedstrijd hadden we in het verleden niet zegevierend kunnen afsluiten, maar er zit duidelijk progressie in. Dat gaf ons mentaal ook een oppepper. Thuis tegen Rode De Hoek scoorde ik twee keer, dat deed deugd. Ik kan het goed vinden met mijn collega’s vooraan zoals Benamar, die na mijn 1-0 snel de 2-0 scoorde. Wie scoort maakt niet uit, we moeten veel winnen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten