Watteeuw laat omleiding aan fiets- en wandelpad veiliger maken

De weg langs het water aan het Houtdok blijft volledig afgesloten tijdens de werken. ©  fvv

Gent -

Aan de Oude Dokken wordt een nieuwe brug gebouwd, de Verapazbrug. Daardoor kunnen fietsers en voetgangers twee jaar lang niet langs een populair pad, maar moeten ze een omleiding volgen. Na opmerking van fietsers werd er ingegrepen.

Fien Lakiere

LEES OOK.Populair fiets- en wandelpad langs Oude Dokken voor 2 jaar afgesloten: “Er was geen andere oplossing”

Door de bouw van de nieuwe Verapazbrug aan de Oude Dokken moeten fietsers, voetgangers en auto’s omrijden. Zowel de Koopvaardijlaan als het fiets- en wandelpad langs het Houtdok en het Handelsdok zijn afgesloten, en dat zeker tot in 2024.

Vooral voor voetgangers en fietsers betekende dit een gevaarlijke omleiding, ofwel langs Dok Noord, ofwel langs de Afrikalaan. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer was er geen andere optie, maar na overleg met mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) kwam er alsnog een veiliger alternatief uit de bus. “Daar is iets misgelopen, vandaar dat we snel wilden ingrijpen om de veiligheid te garanderen.”

De werken lopen geen vertraging op, maar de aannemer moet wel wat aanpassingen doorvoeren. “Er komt een afgeschermd fietspad aan de Afrikalaan, waar fietsers in twee richtingen kunnen passeren. In de Australiëstraat worden de kasseien berijdbaar gemaakt en komt er ook een afgeschermd fietspad. Aan de kant van Dok Noord worden de fietspaden breder en afgeschermd met betonnen blokken.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent