Lachaert haalt uit naar N-VA: “Vreemd om te zeggen dat zakken dichtgenaaid zijn op moment dat bakkers en slagers dreigen te stoppen”

 ©  BELGA

Zelfstandigen en bedrijven moeten voldoende ondersteund worden, en de Vlaamse regering heeft daar wel degelijk de middelen voor. Dat heeft Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert maandagavond gezegd in Terzake.

gjs

Amper is de coronacrisis voorbij, en daar is de energiecrisis. Alweer wordt naar de overheid gekeken om zelfstandigen en bedrijven te steunen door met allerlei maatregelen te komen. Maar de staatsschuld, die loopt ondertussen aanzienlijk op tot nu al 530 miljard.

Bij N-VA klonk het de voorbije weken meermaals dat niet te veel verwacht moet worden van de Vlaamse regering op dat vlak, maar Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert ziet dat anders. Dat zei hij maandagavond in Terzake. “De Vlaamse regering heeft wel degelijk nog veel financiële middelen. De dotatie van de Vlaamse regering verhoogt door de hoge inflatie, die dotatie wordt geïndexeerd en de regering krijgt dus extra middelen.”

Hij vindt het “vreemd” dat “N-VA zegt dat de zakken dichtgenaaid zijn op een moment dat bakkers en slagers zo veel verlies maken dat ze ermee dreigen om te stoppen”. “We moeten al die bedrijven en zelfstandigen helpen met overbruggingssteun zodat ze deze winter kunnen doorkomen. Wij gaan dit op tafel leggen. De Vlaamse regering heeft de middelen om dit te doen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten