Dion Cools ruilt het Deense Midtjylland voor het Tsjechische Jablonec

 ©  BELGA

Dion Cools gaat een nieuw avontuur aan bij FK Jablonec. De Tsjechische eersteklasser maakte maandag de komst van de Belgisch-Maleisische rechtsachter bekend.

Bron: BELGA

Afgelopen vrijdag maakte Midtjylland bekend het contract met de 26-jarige Cools te ontbinden. Drie dagen later zette hij zijn handtekening bij Jablonec. 

Cools maakte in januari 2020 de overstap van Club Brugge naar Midtjylland. Hij slaagde er echter nooit helemaal in door te breken bij de Deense topclub. Hij kwam in twee kalenderjaren tot 53 officiële duels (en één goal). In de terugronde van vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Zulte Waregem.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Cools is een voormalig Belgisch jeugdinternational, maar koos in juni 2021 voor een interlandcarrière bij Maleisië. Intussen telt hij tien caps. 

Jablonec staat na acht speeldagen op de dertiende plaats (op zestien ploegen) in de Tsjechische hoogste klasse. Afgelopen zondag won het pas haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt