PARCOURS. WK Tijdrijden Wollongong 2022: draaien en keren door stadscentrum, aankomst aan het strand

De Italiaanse titelverdediger Filippo Ganna start op zondag 18 september opnieuw als dé topfavoriet op het WK Tijdrijden in het Australische Wollongong. Het is nog afwachten wat Remco Evenepoel in zijn benen zal hebben na zijn triomf in de Vuelta, maar het parcours is alvast niet onoverkomelijk. integendeel:

Michiel Verheirstraeten

Individuele tijdrit bij de mannen

- Zondag 18 september (5u40 - 9u00 Belgische tijd)

- Afstand 34,2km (2 ronden van 16,8 km), 312 hoogtemeters

- Tussenpunten: na 7,2km en na 24,5km op Dumfries Avenue

 ©  wollongong2022

De tijdrit bestaat uit twee rondes van 17 km en is dus 34 km lang, 10 km korter dan vorig jaar in Vlaanderen.

Het startpodium staat op Market Street, waarna het parcours zich door het stadscentrum van Wollongong slingert. Dit stuk is redelijk technisch door het vele draaien en keren, maar omdat het allemaal redelijk brede bochten zijn zeker niet onoverkomelijk.

Halfweg koers moet er heel even wat geklommen worden op een deel van Mount Ousley Road, die kleine puist is mee verantwoordelijk is voor de 312 hoogtemeters (meer dan vier keer zoveel dan vorig jaar in Brugge). In tegenstelling tot de wegrit gaat het nu echter niet tot boven Mount Pleasant maar slagen ze rechtsaf naar het noorden.

Via Towradgi en langs de kust gaat het dan op de grootste molen in een rechte baan terug naar het stadsstrand.

De finish ligt aan het strand bij Marine Drive, een prachtige locatie met het perfect witte zand van City Beach ernaast en de iconische Flagstaff Hill vuurtoren erachter in de verte.

Primeur voor de vrouwen

De Vrouwen Elite krijgen dit jaar de eer om het WK Wielrennen 2022 officieel te openen met hun tijdrit. Hun race tegen de klok wordt gereden als het hier nacht is (1u35-4u30), maar voor het eerst rijden zij op dezelfde dag als de mannen over exact hetzelfde parcours en over exact dezelfde afstand.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten