Overstromingen en grondverschuivingen door zware regenval in Portugal

 ©  EPA

In Portugal hebben zware regenbuien sinds maandag voor heel wat schade gezorgd. Vooral in het centrum van het land, waar men deze zomer te maken had met enorme droogte en bosbranden, heeft men nu te kampen met zware overstromingen, omvallende bomen en grondverschuivingen. Dat laten de hulpdiensten dinsdag weten.

jvhBron: BELGA

“De situatie is het ergst in Sameiro, in de buurt van de stad Manteigas in de bergketen Serra da Estrela. Deze zomer werd een groot deel van het bos verwoest door bosbranden”, zo laat Pedro Araujo van de civiele bescherming weten.

“Zware regenval heeft verschillende grondverschuivingen veroorzaakt in de zone die eerder werd vernield door de bosbranden. Overblijvende boomstronken, modder en assen werden op die manier meegesleurd”, verduidelijkt Flavio Massano, de burgemeester van Manteigas aan de openbare omroep RTP.

De onweders hebben aanzienlijke schade veroorzaakt in het dorp, zoals gebroken voetpaden, kapotte brugpijlers, straatverlichting die stuk is en ook daken en winkels werden vernield. Er vielen gelukkig geen gewonden.

Manteigas is een dorp gelegen in de Serra da Estrela. In de bergketen gingen deze zomer meer dan 25.000 hectares aan beplanting in vlammen op.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten