Voetbal 3de Afdeling VV A KVE Drongen

Anis Samimi doet nu ook in derde afdeling van zich spreken met KVE Drongen: “Eerste zege is flinke opsteker”

Anis Samimi (links op archiefbeeld) tekende voor de twee Drongense doelpunten in Wielsbeke. © Nic Declercq

Drongen -

De eerste uitwedstrijd van het seizoen leverde voor KVE Drongen meteen de eerste overwinning op. Dankzij twee doelpunten van aanvaller Anis Samimi gingen de Gentenaars op Wielsbeke met de volle buit aan de haal (1-2).

Stefan Smet

“Het is natuurlijk een flinke opsteker dat we nu al onze eerste zege beet hebben”, zegt Anis Samimi. “Tegen Rumbeke werkten we op de openingsspeeldag een heel evenwichtig duel af, waarbij beide teams zich konden vinden in het 1-1-gelijkspel. Tegen Wielsbeke speelden we een heel sterke wedstrijd en ondanks het sterke slotoffensief van de thuisploeg, bleven we al bij al vlot overeind.”

Toch liep het pad voor Drongen allesbehalve over rozen in Wielsbeke. “Hun vroege openingsgoal viel eigenlijk wat uit de lucht na onze sterke openingsfase. We drukten hen toen echt tegen hun doel, maar op een hoekschop slikten we na een individueel foutje jammer genoeg die tegengoal. De achterstand bracht ons even uit evenwicht, maar na een vijftal minuten namen we de match weer resoluut in handen.”

Speciaal tintje tegen vaste waarde

Uiteindelijk ontpopte Samimi zich met twee doelpunten tot matchwinnaar voor het team van coach Jürgen Van Opstaele. “Het is leuk dat ik mijn eerste twee competitiedoelpunten kon aantekenen, want ik speelde nooit eerder in de nationale reeksen. Voorlopig hebben we nog enkel maar ploegen ontmoet die ook nieuw zijn in de reeks, dus we moeten nog even afwachten hoe hoog het niveau van de andere ploegen is. Toch merk je dat de intensiteit duidelijk hoger is en je voelt dat er meer animo rond deze matchen hangt”, aldus de rijzige spits, die meteen ook vooruit blikt. “We zullen elke week op niveau moeten zijn om punten te sprokkelen. Komend weekend treffen we Wolvertem Merchtem. Voor mij is dat een eerder onbekende tegenstrever, maar we zullen op onze hoede moeten zijn. Het is trouwens ook best een fikse verplaatsing. Tegen een onbekende ploeg voetballen, geeft zo’n duel bovendien ook een speciaal tintje. Iedereen zal zich echt willen bewijzen tegen deze club die toch een vaste waarde genoemd mag worden in derde afdeling.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten