Voetbal 4de provinciale A Eendracht Hansbeke B

Eendracht Hansbeke B prijkt op leidersplaats: “Blijven bescheiden ondanks die verrassende zes op zes”

Tom Chielens, op archieffoto, trok Hansbeke B met twee doelpunten nog over de streep in de laatste tien minuten. ©  Marc Van Hecke

Hansbeke -

Eendracht Hansbeke B pakte met een stunt van formaat uit door met 3-4 bij de gedoodverfde titelfavoriet SKV Oostakker te gaan winnen. De ploeg van coach Joachim Van Ooteghem won ook op de eerste speeldag van het ambitieuze KVV Laarne-Kalken B (3-2) en voert verrassend met zes op zes de rangschikking aan.

Johan Polet

“We trokken met veel respect naar SKV Oostakker”, zegt centrale verdediger en aanvoerder Jordy Lescrauwaet van Eendracht Hansbeke B. “De Gentenaars wonnen op de openingsspeeldag met 0-12 bij FC Rooigem Gent en stoppen hun ambitie niet onder stoelen of banken. Wij kwamen dus als underdog aan de aftrap, maar pasten ons niet teveel aan de tegenstrever aan. We klommen in de eerste helft via een doelpunt van Thomas Van Laecke op voorsprong, nadat er eerder een goal van ons wegens buitenspel werd afgekeurd. Op slag van rust incasseerden we dan de gelijkmaker, maar geraakten hierdoor niet ontmoedigd.”

In de slotfase van de tweede helft maakte Tom Chielens het verschil. “Chielens mocht tien minuten voor het einde bij een billijke 2-2-tussenstand invallen en trok ons met twee doelpunten over de streep. Zo bevestigde Tom zijn grote waarde voor de ploeg. Vorige week was Jorben Pynaert met twee doelpunten tegen KVV Laarne-Kalken B de matchwinnaar. We zijn in die beide wedstrijden tot de laatste seconde met veel overgave en inzet blijven strijden. Die uitstekende mentaliteit heeft ons geen windeieren gelegd.”

Hoe hoog reiken jullie ambities?

“We blijven zeer bescheiden en leggen de lat voorlopig niet te hoog. We mikken op een plaats in de linkerkolom en hopen dicht bij de top vijf aan te leunen. Het is duidelijk dat SKV Oostakker over veel individuele kwaliteiten beschikt. Wij moeten het iets meer van onze collectiviteit hebben. We vormen een sterk blok waarin iedereen voor elkaar wil werken en elke speler de mouwen opstroopt.”

Aangeboden door onze partners