Twee journalisten doodgeschoten in Haïti

Archiefbeeld ©  REUTERS

Twee Haïtiaanse journalisten zijn zondag doodgeschoten toen ze op reportage gingen in Port-au-Prince. Dat hebben de autoriteiten van het land dinsdag bevestigd. In de Haïtiaanse hoofdstad woedt het geweld tegen de pers hevig.

jvhBron: BELGA

Tayson Latigue en Frantzsen Charles werden doodgeschoten in Cité Soleil, een van de grootste sloppenwijken van het land, die al maanden wordt geteisterd door gewapende bendes.

“Ze maakten deel uit van een groep van zeven journalisten die naar het gebied waren gegaan om verslag te doen van de gewapende gevechten die afgelopen zaterdag leidden tot de dood van een tiener, Christelle Delva”, zo zei Robest Dimanche, woordvoerder van een online mediacollectief.

“De twee werden vermoord op de terugweg van de wijk waar de ouders van het jonge slachtoffer wonen. Hierna hebben de bandieten hun lichamen verbrand”, ging Dimanche verder. 

Latigue werkte voor het door hem opgerichte online medium “Ti Jenn jounalis”. Charles werkte voor het online medium FS News Haiti, dat de dood van de journalist op zijn Facebook-pagina plaatste.

De eerste minister van het land heeft “zwaar geschokt” gereageerd. “Wij veroordelen deze barbaarse daad met klem”, tweette hij maandagavond.

Aangeboden door onze partners