Voetbal 3de provinciale A VKSO Zerkegem

Trainer ad interim Geert Denys hoopt dat Zerkegem heel snel een opvolger voor Rik Bouckaert vindt: “Dit is een vervelende situatie”

Geert Denys wil opnieuw T2 worden: “Ik ben altijd bereid om de club te helpen, maar ik heb niet de minste ambitie om eindverantwoordelijke te worden.” © Bart Vandenbroucke

Jabbeke -

VKSO Zerkegem wil zaterdag in Eernegem aboluut een nieuwe nederlaag vermijden, want een gemiste start met 0 op 9 zou een seizoen lang achtervolgen betekenen. Vraag is ook nog altijd wie de nieuwe trainer zal worden.

Philippe Decruynaere

Het zijn moeilijke tijden voor de spelers, bestuursleden en supporters van VKSO Zerkegem. Na de euforie van de promotie van eind vorig seizoen valt er de laatste weken nog weinig te feesten in de deelgemeente van Jabbeke. Eind augustus, vlak voor de competitiestart, gooide trainer Rik Bouckaert misnoegd en ontmoedigd de handdoek in de ring. Tot overmaat van ramp werden ook de eerste wedstrijden van de nieuwe competitie met ruime verliescijfers afgesloten: 5-0 in De Haan en 1-4 tegen Damme.

T2 Geert Denys, die al vele jaren deze functie vervult, nam het trainersroer over maar hoopt dat er binnenkort een nieuwe T1 naast hem op de bank zit. “Het bestuur is volop aan het onderhandelen met een valabele kandidaat, maar momenteel is nog niets getekend. Ik hoop oprecht dat deze week alles in orde komt. Ik ben altijd bereid om de club te helpen, maar ik heb niet de minste ambitie om eindverantwoordelijke te worden. De houdbaarheid van een hoofdcoach is meestal beperkt tot drie à vier jaar. Ik woon op een boogscheut van het veld en wil liefst zo lang mogelijk verbonden blijven aan deze club.”

“Dit is een vervelende situatie”, gaat Denys verder. “Ook zijn verschillende basisspelers niet beschikbaar. Sommigen zijn geblesseerd, maar anderen boekten nog een reis als de competitie al begonnen is. Een vreemde trend die ik echt niet kan waarderen. Wie op deze manier handelt, laat zijn ploegmaats in de steek. Voetbal is een ploegsport waarbij je op elkaar moet kunnen rekenen. In onze openingswedstrijd tegen De Haan waren we duidelijk de mindere. De kustploeg werkte heel efficiënt af en wij misten de kansen. Dan weet je hoe de wedstrijd zal eindigen. Tegen Damme speelden we wel een goeie partij. Kort na de rust kwamen we op gelijke hoogte en toen raakte de tegenstander in paniek. Jammer dat we door een individuele fout weer op achterstand kwamen en risico’s moesten nemen. Niettegenstaande de nederlaag was ik best tevreden over onze prestatie.”

Zaterdag staat de moeilijke verplaatsing naar Eernegem op het programma. “Ik hoop dat we geen derde nederlaag op een rij lijden”, zegt Denys. “Een ploeg die zijn start compleet mist, moet het hele seizoen achtervolgen. Gelukkig volgen daarna enkele haalbare tegenstanders. Het is hoe dan ook tijd dat er een opvolger voor Rik Bouckaert gevonden wordt. Ik had een prima relatie met Rik en ik vind het nog steeds heel jammer dat hij de club in de steek liet. Hij was ontgoocheld omwille van het afspringen van enkele belangrijke transfers en dat was ongetwijfeld de spreekwoordelijke druppel. Rik is een heel correcte vakman, een heel goeie coach. Ik heb drie jaar met hem samengewerkt en eerlijk gezegd, ik mis hem. Het heeft hoe dan ook geen zin om te zeuren over het verleden. De club moet toekomstgericht denken en daarom is het heel belangrijk dat ik binnenkort terug mijn taak als assistent-coach kan opnemen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten