Voetbal Derde Afdeling VV A VW Hamme

Honderdste partij voor Sander Claeys bij VW Hamme: “Defensie staat dit seizoen stevig op haar poten”

Claeys is aan zijn zesde seizoen bezig bij de Wuitens. ©  Geert De Rycke

Hamme -

VW Hamme wiste zondag de ontgoocheling na het 0-0-gelijkspel op de openingsdag tegen Avanti Stekene uit met een klinkende 0-2-zege op het veld van Roeselare-Daisel. Er waren voor de Wuitens nog meer redenen om te feesten.

Ivan Elegeert

Sander Claeys speelde op Schiervelde immers zijn honderdste wedstrijd voor blauw-zwart. Claeys mag je gerust als een echte clubspeler omschrijven. De 26-jarige is al aan zijn zesde seizoen bezig bij Hamme en kende in heel zijn voetballoopbaan nog maar drie clubs: gestart bij de duiveltjes van Lochristi en nadien alle jeugdreeksen tot en met de beloften van Sporting Lokeren doorlopen. Sinds 2017 streek hij neer in Hamme, waar hij ook lang moest knokken om een vaste plaats in de basiself te veroveren. Intussen is Claeys één van de sterkhouders van de ploeg geworden, iemand die ook naast het veld zorgt dat er altijd sfeer en ambiance is. Zijn zang- en showtalent is daar niet vreemd aan.

In Roeselare zorgde Claeys er mee voor dat zijn ploeg na twee wedstrijden nog altijd geen tegendoelpunt moest incasseren. “We hebben niet veel weggeven. Onze defensie staat dit seizoen echt wel stevig op haar poten”, weet de jubilaris. “Tegen Stekene konden we de vele kansen nog niet benutten. Dat was jammer, want ook in die openingswedstrijd verdienden we de drie punten. Die hebben we in Roeselare nu wel terecht meegenomen.”

Puntjes op de i

Het wedstrijdscenario verliep perfect. Een doelpunt van Bavo De Witte na vijf minuten opende de weg naar winst. “Dat was ideaal, want ook Roeselare teert op een goede organisatie. Dat we zo snel dat blok al konden ontwrichten, was natuurlijk een bonus. Nadien kwam de thuisploeg toch wel druk zetten. In de tweede helft konden we de puntjes op de i zetten. Met deze vier op zes is het nog iets te vroeg om van een geslaagde seizoenstart te spreken, maar we hebben de voorbije jaren andere tijden meegemaakt. Als we nu ook thuis tegen Wielsbeke kunnen bevestigen, kunnen we misschien wel al over een goed begin van de competitie praten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten