De Fendi Baguette blaast 25 kaarsjes uit en Sarah Jessica Parker is nog steeds fans

 ©  Getty Images for FENDI

Het leek lange tijd ondenkbaar en toch is het nu zo ver. Y2K fashion, oftewel de kleding uit de nillies, is weer helemaal terug van weggeweest. Sex and the City is wellicht één van de belangrijkste inspiratiebronnen op dat vlak, met Sarah Jessica Parker die de ene iconische outfit na de andere aantrekt. De Fendi Baguette is wellicht haar favoriete handtas in de reeks en nu, 25 jaar na het eerste ontwerp, zien we het model weer overal opduiken.

Camille Van Puymbroeck

Strikt genomen is de baguette geen kind van de jaren 2000 – Silvia Venturini Fendi ontwierp de handtas voor het eerst in 1997. In de beginjaren waren Julia Roberts and Sarah Jessica Parker slechts enkele van de bekende fans van het model, maar na een tijdje nam de populariteit af en werd de productie stopgezet. Fast forward naar 2019: de Baguette werd opnieuw gelanceerd, Bella Hadid was fan en succes was verzekerd.

LEES OOK:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dit jaar blaast het model 25 kaarsjes uit en dat laat Fendi niet onopgemerkt voorbijgaan. Tijdens New York Fashion Week waren alle ogen dan ook gericht op de Spring/Summer 2023 collectie van het merk, waar artistic director Kim Jones een nieuwe resem Baguettes voorstelde aan het publiek. Voor de kwarteeuw van de Baguette werd het onderste uit de kan gehaald. Van de genodigden tot samenwerkingen met Marc Jacobs en Tiffany & Co: hoe meer uitgesproken, hoe beter. Op de eerste rij? Sarah Jessica Parker (uiteraard), Naomi Watts, Kate Moss en Kim Kardashian.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wie zelf een Baguette in huis wil halen, moet daar wel wat voor over hebben. Prijzen starten vanaf 1.850 euro en lopen op tot 6.500 euro. Misschien toch maar het internet afspeuren naar een tweedehandsexemplaar?

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten