Tiener gaat door het lint op de Vlasmarkt na cocktail van cocaïne en drank, maar mag het nu uitleggen aan de rechter

 ©  David Van Hecke

Gent -

Een avondje Gentse Feesten is voor een 19-jarige uit het Waasland stevig uit de hand gelopen. Onder invloed van cocaïne en alcohol ging hij in de clinch met een politieagent op de Vlasmarkt. Donderdag mocht hij het uitleggen aan de rechter. “Het kan soms uit de hand lopen als ik gedronken heb.”

Simon Dekaezemaker

De jongeman uit Sint-Pauwels trok in juli naar de Gentse Feesten, waar hij er met zijn vrienden een ‘stevig’ avond van wilde maken. Hij dronk twee à drie kannen bier, plus nog wat sterke drank. Daarnaast nam hij drie ‘sleutels’ cocaïne. De avond eindigde rond 6 uur op de Vlasmarkt.

Toen hij daar zwaar onder invloed naar het toilet wou gaan, liep het uit de hand. De politie kwam tussenbeide en een agent vroeg om zijn identiteitskaart, maar de 19-jarige vond er niks beter op dan te proberen weglopen.

De agent kon hem snel onderscheppen, maar het kwam tot een schermutseling waarbij de agent gewond raakte aan zijn ellebogen, vinger en pols. Ook zijn horloge raakte beschadigd. Bij een fouille vond de politie ook nog eens 0,33 gram cocaïne in de tiener zijn zakken.

Domme beslissing

“Het kan al eens uit de hand lopen als ik gedronken heb. Dan neem ik soms domme beslissingen”, klonk het donderdag verontschuldigend voor de rechter. Maar het openbaar ministerie kan er niet mee lachen en vorderde 8 maanden cel en 8.000 euro boete.

“Tijdens het incident stond hij onder probatievoorwaarden voor een gelijkaardige veroordeling. Hij leert het dus niet”, klonk het. Zelf vroeg de tiener om hem een straf met probatievoorwaarden op te leggen. “Ik besef dat ik iets moet dan aan mijn alcoholmisbruik en beloof de schade te vergoeden.”

Tegen 10 oktober valt het vonnis, maar de waarschuwing was duidelijk. “U bent 19 jaar en staat nu al opnieuw voor de rechter. Een volgende keer riskeert u een ticket naar de cel.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent