Voetbal  2de provinciale C Bazel - White Boys Sint-Niklaas (zaterdag 20.00u)

Coach Filip Strobbe zoekt met Bazel nog naar eerste zege: “Onze kern had evenwichtiger samengesteld kunnen zijn”

Bazel-coach Filip Strobbe. “Het loopt allemaal nog wat stroef, al is de goede wil bij iedereen zeker aanwezig.” ©  EWT

Met Eendracht Bazel en White Boys Sint-Niklaas staan zaterdagavond in tweede provinciale C twee ploegen tegenover elkaar die de competitie aarzelend hebben ingezet. Bij Bazel, dat vorig seizoen als een komeet doorheen de eerste periode vloog, wachten ze zelfs nog steeds op een eerste puntje.

Dirk Van Bruysel

“Hoewel we met Vrasene en KV Sint-Gillis al twee sterke ploegen hebben bekampt, moet ik toegeven dat we een ontgoochelende start kenden”, zegt Bazel-trainer Filip Strobbe. “Op de openingsspeeldag liep het tegen Vrasene offensief van geen kanten, tegen het fysiek sterke KV Sint-Gillis was het vorig weekend al wel stukken beter. Tot aan de uitsluiting van Maxime Mbuyu hielde we goed stand. Maar kom, uiteindelijk kopen we er niks mee en wachten we nog steeds op ons eerste punt.”

Het betekent meteen dat Bazel de komende twee matchen, tegen White Boys en Kruibeke, maar beter iets kan rapen. “Ik hoop dan ook dat mijn offensieve spelers gaan ontploffen. Het loopt allemaal nog wat stroef, al is de goede wil bij iedereen zeker aanwezig. Met Ruben Stuer en Tom Verbert komen er dit weekend opnieuw twee spelers bij, maar dat zijn ook verdedigend ingestelde jongens. Ik moet toegeven dat onze kern op dat vlak niet echt evenwichtig is samengesteld. Maar kom, het is aan mij om daar een mouw aan te passen. Wat ik verwacht van White Boys? Dat is een ploeg die met veel grinta staat te voetballen. We zijn elkaar waard, de efficiëntste ploeg zal de punten pakken.”

Ook bij promovendus White Boys worstelt coach Tjorven Quintelier met gemengde gevoelens na de magere één op zes van zijn ploeg. “We hadden meer verdiend, zeker op Kemzeke, maar daar zijn we na de rust vergeten te voetballen en kregen we het deksel op de neus. Tegen Waasmunster ging het er vorig weekend vrij gesloten en bitsig aan toe, maar toch hielden we stand met die 0-0. Het puntje dat we konden thuishouden, was dik verdiend.”

“Aanval is de beste verdediging”

“Bazel kan je volgens mij een beetje vergelijken met ons, ook dat is een ploeg die wellicht voor elk puntje zal moeten knokken. Kijk, ik beschik dit seizoen over dezelfde spelers die vorig jaar hoge ogen hebben gegooid in derde provinciale en de stap hogerop konden maken. Er is weliswaar een kloofje tussen derde en tweede provinciale, en natuurlijk vergt dat wat aanpassing, maar we kunnen echt veel beter dan we tot nu toe hebben laten zien. Misschien komt dat omdat ik, als nieuwe trainer, iets meer aanvallende accenten leg dan mijn voorganger, maar ik ga er steeds van uit dat aanval de beste verdediging is.”

Aangeboden door onze partners