PSV-talent Ismael Saibari laat Rode Duivels links liggen ondanks telefoontje Roberto Martinez: “Hij zei wel dat ik welkom blijf”

 ©  ISOPIX

Vrijdag maakt Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de interlands van de Rode Duivels in de Nations League tegen Wales (22 september) en Nederland (25 september). Wie daar alvast niet zal bij zijn is Ismael Saibari. Het 21-jarige PSV-talent heeft in Nederlandse media laten weten dat hij definitief voor Marokko kiest, ondanks een telefoontje van de Belgische bondscoach.

Jonas Withouck

“Ik heb Marokkaanse ouders en ben geboren in Spanje. Op mijn zesde verhuisden we naar België en nu speel ik in Nederland, om het nog wat internationaler te maken”, vertelde Saibari in het Eindhovens Dagblad.

Saibari zou dus voor België kunnen uitkomen en dat is ook Roberto Martinez niet ontgaan. De bondscoach belde de vleugelaanvaller onlangs op om hem naar de Rode Duivels te lokken, zonder succes. “Ik vond het geweldig dat zo’n grote naam uit de voetballerij zich voor mij meldde, maar heb hem verteld dat ik voor Marokko kies. Daarop liet hij weten dat ik in de toekomst welkom blijf, als ik mijn debuut nog niet heb gemaakt.”

Naar WK met Marokko

“Ja, ik kies definitief voor Marokko en zat recent ook in de voorselectie voor het WK, maar ga nu bij de beloften spelen. Die keuze heb ik met mijn hart gemaakt. Mijn ouders zijn van Marokkaanse afkomst en daar geboren. Mijn hele familie woont er nog.”

Saibari komt bij PSV dit seizoen volledig boven water. In de vier kwalificatiewedstrijden voor de Champions League mocht hij telkens in de basis beginnen. Ook in de competitie mocht hij al vier van de zes wedstrijden meespelen. Hij maakt indruk met zijn snelle dribbels, maar scoorde voorlopig niet. Vorig seizoen kwam de vleugelaanvaller uit voor Jong PSV in tweede klasse en kwam hij aan vijf doelpunten en zes assists in 26 wedstrijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten