Voetbal 3de provinciale B SV Diksmuide B

Diksmuide B betaalde veel leergeld, maar plukt nu eindelijk de vruchten van harde werk: “Dat het zó vlot zou gaan, hadden we niet verwacht”

Steve Cottry: “Mijn drijfveer is om iets te kunnen realiseren met jongens waar veel potentieel in zit.” © Bart Vandenbroucke

Diksmuide -

SV Diksmuide B begon in derde provinciale B uitstekend aan het nieuwe seizoen. Na de 1-4-derbyzege op Keiem lieten de youngsters vorig weekend geen spaander heel van Proven: 6-1. “Het was negentig minuten eenrichtingsvoetbal.”

Amaury Verdruye

SV Diksmuide B verzekerde zich vorig seizoen maar op het nippertje van een verlengd verblijf in derde provinciale, maar lijkt nu toch stappen te hebben gezet. “Dat het tegen Keiem en Proven zó vlot zou gaan, hadden we niet verwacht”, zegt coach Steve Cottry, die zijn derde jaar als hoofdcoach van de Diksmuidse B-ploeg inging. “We hadden er wel vertrouwen in dat we een goede start zouden maken. Onze groep bezit de juiste teamspirit en werkte een geslaagde voorbereiding af. Vorig seizoen brachten we wel dominant voetbal op de mat, zowel tegen de uiteindelijke degradant als tegen de kampioen, maar we werden daar heel karig voor beloond. We hebben uitzonderlijk veel leergeld moeten betalen, want elke jeugdzonde werd meteen afgestraft. We slikten gemiddeld twee doelpunten per match en moesten steeds achtervolgen. Voorlopig blijven we daar van gespaard.”

Trainer zijn van een B-ploeg, het moet een roeping zijn. Niet voor een resultaat spelen en altijd bezig zijn met het opleiden en beter maken van jonge spelers, het kan niet gemakkelijk zijn voor een doorwinterde coach als Steve Cottry. “Ik heb al zeker drie aanbiedingen uit tweede provinciale afgeslagen”, vertelt de schooldirecteur. “Ik heb altijd met jongeren gewerkt en depanneerde vroeger al enkele keren bij een U9-ploegje, maar ook bij een U17-ploeg. Mijn drijfveer is om iets te kunnen realiseren met jongens waar veel potentieel in zit. Ik ben coach binnen een club met een goed bestuur, een goede structuur, maar vooral een club met respect. Ik voel me volledig gesteund door de club. Er werden vooraf duidelijke afspraken gemaakt. Ik weet dat ik niet kan verwachten dat we ooit naar eerste provinciale zullen promoveren, maar ik kan me perfect verzoenen met de huidige situatie.”

Diksmuide B kijkt met vertrouwen uit naar de match van zaterdag op Roeselare-Daisel B. “We moeten nu vooral met de voetjes op de grond blijven. Met één puntje zou ik al heel blij zijn, een overwinning zou fantastisch zijn”, besluit Cottry.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten