Voetbal 2de provinciale A SV Moorslede

Edward Terryn hoopt dat Moorslede dit seizoen reputatie van liftploeg kan afschudden: “Punt zetten achter jojo-verhaal”

Edward Terryn wil geen cadeaus uitdelen aan buur Zonnebeke. © Bart Vandenbroucke

Moorslede -

SV Moorslede opende het seizoen met een spraakmakende 4-0-zege tegen Avelgem, maar de rood-gelen werden vorig weekend op hun nummer gezet door FC Poperinge: 2-1. Zondag wacht een thuismatch tegen buur Zonnebeke. “Op ons kunstgras willen we onze thuisreputatie alle eer aandoen.”

Fons Vandewynckele

SV Moorslede is terug van weggeweest, al lijkt tweede provinciale en rood-geel niet echt een goede combinatie. “Klopt, de voorbije jaren hebben we onze reputatie van liftploeg in de verf gezet”, zegt kapitein Edward Terryn. “Hopelijk kunnen we dit seizoen een punt zetten achter ons jojo-verhaal. Onze kern is nu beter gestoffeerd dan twee seizoenen geleden, maar toch staat het behoud helemaal voorop.”

Met de komst van Zonnebeke krijgt Moorslede een van de titelfavorieten over de vloer. “Zij komen uit eerste en wij uit derde”, merkt Terryn op. “Zonnebeke wil blijkbaar zo snel mogelijk opnieuw de stap zetten naar de hoogste provinciale reeks. Ik hoop voor hen dat het lukt, maar wij gaan zondag geen cadeaus uitdelen. Wij willen op eigen veld minstens één punt pakken en drie als het kan. Onze kern werd versterkt met vier nieuwkomers en die staan allemaal in de ploeg. Er zal hard moeten geknokt worden voor de plaatsen en dat kan de prestaties en resultaten alleen maar ten goede komen.”

Luxe

In Poperinge werd wel met 2-1 verloren. “Op een dramatisch slecht veld was het onmogelijk om goed voetbal te brengen. Na zo’n droge zomer is het een luxe dat wij op kunstgras kunnen spelen. Voor iedereen die technisch verzorgd voetbal hoog in het vaandel draagt, is het zoveel leuker dan op een akker waar de bal de gekste capriolen maakt”, besluit Terryn.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten