Knip tegen sluipverkeer zorgt voor meer verkeer: situatie aangepast op vraag van bewoners

 ©  David Van Hecke

Wondelgem -

De tijdelijke knip aan de Vroonstalledries in Wondelgem wordt volgende week aangepast op vraag van de buurt. De verkeersfilter moest sluipverkeer door de werken aan de Evergemsesteenweg vermijden, maar zorgde volgens de buurtbewoners vooral voor extra verkeer.

Simon Dekaezemaker

LEES OOK. Bakker Jonas (37) blijft positief, ook nu zijn straat een werf is: “Maar we vragen één kleine aanpassing”

”Ik hoop dat Wondelgem eindelijk opnieuw op adem kan komen”, zegt Jonas Van der Jeught (38). De Wondelgemse bakker trok aan de alarmbel om problemen met de tijdelijke knip aan te kaarten. “Het verkeer moest omrijden via de Kapiteinstraat en de Zeeschipstraat, straten die al zwaar belast worden.”

De tijdelijke knip aan de Vroonstalledries kwam er voor de werken aan de Evergemsesteenweg die in augustus van start gingen. De komende twee jaar wordt de drukke steenweg en de riolering helemaal vernieuwd. “Een noodzakelijke ingreep”, zegt Jonas.

Veel buurtbewoners hadden het moeilijk met de omleidingen die zijn ingevoerd om sluipverkeer door de woonwijken te vermijden. De buurt vroeg schepen Filip Watteeuw (Groen) om de tijdelijke knip aan de Vroonstalledries weg te halen.

Er is nu beslist de knip aan de Vroonstalledries op te schuiven naar het punt tussen de Kamperfoelielaan en de Boterbloemstraat. In de Vroonstalledries en de Liefkensstraat komen ook borden met uitgezonderd plaatselijk verkeer.

“Hierdoor blijft het mogelijk voor de buurtbewoners om via de Boterbloemstraat te ontsluiten zonder dat hier de fietsstraat (Vroonstallestraat) een significante toename aan gemotoriseerd verkeer moet slikken”, zei Watteeuw dinsdag in de gemeenteraad, nadat ook CD&V’er Stijn De Roo om aanpassingen vroeg. “Doorgaand sluipverkeer wordt zo onmogelijk, maar de ontsluiting voor de buurt blijf wel mogelijk.” Een andere knip, in de Schaloenstraat, blijft wel behouden.

LEES OOK. Twee jaar werk aan drukke steenweg is begonnen: tijdelijke knip en omleidingen

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent