Voetbal 1ste provinciale Bertem-Leefdaal

Pieter-Jan Vanneck (Bertem-Leefdaal) beseft dat duel tegen Linden iets extra losmaakt: “We hebben normaal een rustig team, maar daar zal zaterdag misschien weinig van te merken zijn”

Pieter-Jan Vanneck gaat ervan uit zaterdag voor het eerst dit seizoen in de basis te staan. “Ik ben klaar om de ploeg op sleeptouw te nemen.” ©  Luc Verbruggen

Nu al met het mes op de keel. Eersteprovincialer Bertem-Leefdaal krijgt zaterdagavond het bezoek van VK Linden. Beide ploegen kamperen met een nul op zes onderin, zodat vooral een nieuwe nederlaag absoluut uit den boze is. Dat beseft ook verdediger Pieter-Jan Vanneck (29).

Stefan Van De Weyer

“We zijn uiteraard slecht gestart, daar kunnen we niet omheen”, zegt Vanneck, die aan zijn zevende seizoen bezig is bij Bertem-Leefdaal, over die nul op zes. “Maar goed, we hebben onderling gezegd dat we na ongeveer vijf wedstrijden een eerste balans zouden opmaken. Pas dan weet je pas echt iets over de sterkte van de andere ploegen en over de reeks in zijn geheel.”

En zeggen dat Bertem-Leefdaal vorig seizoen nog zo goed aan de competitie begonnen was. “Toen liep het in het begin inderdaad erg vlot, maar kregen we op het einde van het seizoen nog een serieuze terugval. Hopelijk kunnen we nu een ommekeer brengen, te beginnen tegen Linden. Ik speelde ondertussen al een duel of twaalf tegen hen en er valt altijd wel iets te beleven. Duels tussen Bertem-Leefdaal en Linden hebben altijd een verhaal. Normaal gezien hebben we een rustig team zonder al te opvallende karakters, maar daar zal tegen Linden misschien weinig van te merken zijn.” (lacht)

Zelf wacht Vanneck nog op zijn eerste basisplaats van het seizoen. Op de openingsspeeldag mocht hij invallen, vorige week was hij afwezig wegens een huwelijk. “Gezien de nul op zes ga ik nu wel uit van een basisplaats. Ik ben klaar om de ploeg op sleeptouw te nemen. Wie zaterdag favoriet is? We gaan op eigen veld in elk geval voor de zege. We hebben intern geanalyseerd wat er verkeerd is gegaan en willen er vol tegenaan gaan.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt