Twee politieagenten neergestoken in centrum van Londen: “Geen sprake van terreur”

 ©  REUTERS

In het centrum van de Britse hoofdstad Londen, in de buurt van Haymarket en Leicester Square, zijn vrijdag omstreeks 7 uur Belgische tijd) twee politieagenten neergestoken. Van terreur is geen sprake, aldus de Londense politie.

jvhBron: BELGA

De twee agenten werden overgebracht naar het ziekenhuis, aldus de Metropolitan Police. De Londense burgemeester Sadiq Khan liet al weten dat geen van de agenten in kritieke toestand is.

Een man werd gearresteerd op verdenking van het toebrengen van een zwaar lichamelijk letsel en het aanvallen van een hulpverlener, daarbij werd een taser gebruikt. Ook de verdachte wordt behandeld in het ziekenhuis.

Er loopt een onderzoek naar de omstandigheden waarin de feiten zich konden voordoen, maar op dit moment wordt de zaak niet als terrorisme behandeld.

Maandag worden in Londen zowat 2.000 genodigden verwacht die de begrafenis van koningin Elizabeth II zullen bijwonen. Onder hen is ook het Belgische koningspaar. Politiecommissaris Mark Rowley, recent aangesteld, noemde die begrafenisplechtigheid al een “gigantische uitdaging”.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten