KV Kortrijk breidt technische staf uit met oude bekenden Joseph Akpala en Jimmy Hempte

 ©  @kvkofficieel

KV Kortrijk-coach Adnan Custovic krijgt er twee assistenten bij: Joseph Akpala (36) en Jimmy Hempte (40). Het duo vervangt in de staf van de Kerels Bart Meert en Damien Januel. Dat heeft de West-Vlaamse club vrijdag bekendgemaakt.

Jonas Withouck

Joseph Akpala en Jimmy Hempte zijn geen vreemden in het Belgische voetbal. Akpala speelde in ons land voor Charleroi, Club Brugge en KV Oostende. De Nigeriaanse spits scoorde in 234 optredens 76 doelpunten in de Belgische competitie. Sinds de zomer van 2021 is hij gestopt met voetballen na een mislukt avontuur bij het Roemeense FC Dinamo.

Jimmy Hempte is dan weer een ex-speler van KV Kortrijk. De 40-jarige vleugelverdediger speelde 145 officiële wedstrijden voor KVK. De afgelopen jaren sloot hij zijn spelerscarrière af in het amateurvoetbal bij onder meer FC Gullegem en P.B. Antoinien.

De twee nieuwe assistenten moeten Adnan Custovic helpen om de Kerels in de Belgische hoogste voetbalklasse te houden. Custovic volgde dik twee weken geleden de ontslagen Karim Belhocine op. Na acht speeldagen staat KVK veertiende in het klassement met zeven punten. Zondag staat de verplaatsing naar Anderlecht op het programma.

De volledige technische staf van KV Kortrijk: Adnan Custovic (T1), Joseph Akpala (assistent), Jimmy Hempte (assistent), Gunter Van Handenhoven (assistent), Gérard Lifondja (physical coach), Patrick Deman (keeperstrainer) & Jelmer Platteeuw (video-analist).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten