Voetbal  1ste provinciale KSK Beveren - Svelta Melsele (zaterdag om 20.00u)

Beverse derby in eerste provinciale wordt op de “heilige grasmat” van de Freethiel afgewerkt: “Hier kijken we al lang naar uit”

Voor Svelta Melselespeler Yannick Braem zal het niet de eerste keer zijn dat hij op de Freethiel speelt. Hij speelde vroeger in de Beverse jeugd. ©  Erik Westerlinck

Beveren-Waas -

Op de ‘grote’ Freethiel staat zaterdagavond de derby tussen KSK Beveren en Svelta Melsele op het programma. “Spelen op de Freethiel, waar het grote Beveren tal van gloriemomenten vierde, is voor iedereen iets speciaal”, zegt Niels De Pauw.

Dirk Van Bruysel

“Op de Freethiel een competitiematch mogen spelen, is iets waar we al lang naar aan het uitkijken zijn en ik niet alleen, ook in Melsele leeft dat”, beseft Niels De Pauw, verdediger van Beveren. “Er zal heel wat volk aanwezig zijn voor deze derby. Het is een mooie opportuniteit voor iedereen. Hopelijk kunnen we de toeschouwers ook een mooie wedstrijd aanbieden, met ons als winnaar natuurlijk. Als nieuwkomer in de hoogste provinciale moeten we het van week tot week bekijken. Voor ons is alles nieuw. Ik zal al blij zijn wanneer we een gans seizoen in de linkerkolom zouden kunnen meedraaien. Uit de eerste twee wedstrijden leerden we alleszins dat we efficiënter moeten worden en ook achteraan niets mogen weggeven. Maar we groeien en hopelijk kunnen we dat tegen Melsele een eerste keer echt tonen.”

“De derby tegen Melsele leeft sowieso onder ons. Het gros van de beide ploegen heeft spelers uit de buurt. Thibeau De Vos en Joeri Sinnaeve hebben een verleden bij Melsele maar verder kent iedereen binnen onze kern wel spelers van Melsele. Dat maakt zo’n wedstrijd, zeker in dit kader, allemaal nog aangenamer.”

Pleister op houten been

Ook bij Melsele kijkt men uit naar de derby. “We kijken vooral uit naar de confrontatie met enkele ex-spelers. Het zal een leuk weerzien worden”, opent Yannick Braem. “Bovendien willen we onze ambities niet onder stoelen of banken steken. De voorbije twee speeldagen hebben we laten zien dat we mooi voetbal kunnen brengen. Tegen Mariakerke en Berlare waren we de betere ploeg, maar verzamelden we maar één punt. Dat de tegenstanders ons achteraf met lof overladen is een pleister op een houten been. We ambiëren de derde plaats en moeten dan toch punten beginnen pakken. Toch reizen we straks vol vertrouwen naar de Freethiel. Daar op die heilige grasmat willen we onze eerste driepunter pakken.”

“Of het de eerste keer is dat ik op de Freethiel speel? Zeker niet want als rasechte Bevernaar speelde ik aanvankelijk bij de jeugd van Beveren. Ik maakte zelfs de fusie met Waasland nog mee. Ik wil de derby dan ook winnen.”

Aangeboden door onze partners