TREND. Yihaa, de cowboylaarzen zijn helemaal terug en deze exemplaren mogen niet in je kast ontbreken

 ©  Shutterstock

Het weer laat er geen twijfel over bestaan: de herfst is in aantocht. Hoewel sommigen tegen dat seizoen opkijken, zien wij de dingen liever wat optimistischer. Een seizoenswissel betekent namelijk ook dat het tijd is om je garderobe om te gooien. Je zomerkleding kan de zolder op, je lange broeken en truien mogen weer van stal. En terwijl je daar toch bent, gris je maar beter een paar cowboylaarzen mee.

Camille Van Puymbroeck

Nieuw zijn ze niet. Sinds de jaren 1800 maakten de cowboylaarzen hun opkomst in ruraal Amerika, en sinds 1980 maken ze zo nu en dan hun opwachting in modeland. Ralph Lauren was wellicht één van de eerste merken die de cowboylaarzen omarmde en Lady Di wist ze als geen ander te combineren met haar befaamde sportkledij. En nu, anno 2022, is het tijd voor een comeback.

LEES OOK:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Je hoeft ons trouwens niet op ons woord te geloven. Verschillende celebs, waaronder Dua Lipa en Emily Ratajkowski, werden al gespot met het originele schoeisel. Zeker in de herfst is het dan ook hét ideale accessoire om je zomerkleedjes en rokken nog wat langer mee te laten gaan zonder meteen naar de panty’s te hoeven grijpen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ben je helemaal geïnspireerd en wil je zelf een paar cowboylaarzen in huis halen? Geen nood, wij verzamelden de leukste exemplaren om jou wat moeite te besparen.

Black beauties

 © Anine Bing

Tall Tania Boots, Anine Bing, 599 euro

Zwart-wit

 © Mango

Leren cowboylaarzen, Mango, 139,99 euro

Zacht kantje

 © Isabel Marant

Duerto Suede Cowboy Boots, Isabel Marant, 720 euro

Herfstkleurtje

 © Sacha

Santiags, Sacha, 174,99 euro

Kort kan ook

 © Zalando

WEST, Felmini, 154,95 euro

Aangeboden door onze partners

Lees ook