DAVIS CUP. Goffin grijpt laatste kans voor de Belgen met zege tegen Otte

 ©  BELGA

Op de Davis Cup Finals heeft David Goffin (ATP 62) België vrijdag in het tweede duel van de tweede groepsmatch tegen Duitsland een eerste punt bezorgd. De 31-jarige Luikenaar versloeg Oscar Otte (ATP 52) na twee uur en negen minuten tennis in drie sets (3-6, 7-6 (9/7) en 6-3). Het is voor België de eerste zege in Hamburg. De tussenstand tussen België en Duitsland is 1-1.

Bron: BELGA

Goffin toonde karakter en overleefde twee matchpunten in de tiebreak van de tweede set. In de derde set trok hij het laken naar zich toe. Zijn tweede matchbal was de goede.

De beslissende afsluitende dubbelmatch is voor Joran Vliegen (ATP 90 dubbel) en Sander Gillé (ATP 78 dubbel). Zij ontmoeten het Duitse topduo Kevin Krawietz (ATP 29 dubbel) en Tim Puetz (ATP 8 dubbel).

Bergs verliest

Zizou Bergs (ATP 134) heeft vrijdag het eerste duel van de tweede groepsmatch tegen Duitsland tijdens de Davis Cup Finals verloren. De 23-jarige Limburger moest in Hamburg na een spannende partij van twee uur en zeven minuten tennis in twee sets (6-4 en 7-6 (11/9)) de duimen leggen voor Jan-Lennard Struff (ATP 132).

Bergs kreeg nochtans zijn kansen, vooral in een erg geanimeerde tweede set. Onze landgenoot verkwanselde liefst zeven setpunten en zag Struff in een tiebreak zegevieren. De Duitser verzilverde zijn derde matchbal.

 ©  BELGA

Dinsdag verloren de Belgen hun eerste groepsmatch met droge 3-0 cijfers van Australië. Zaterdag spelen ze nog tegen Frankrijk.

Aan de eindfase van de Davis Cup nemen 16 teams deel. De groepswedstrijden zijn van dinsdag tot en met zondag voorzien in Hamburg, Glasgow, Bologna en Valencia. De eerste twee van elke poule strijden van 22 tot 27 november in Malaga om de eindzege.

David Goffin: “Het was niet geweldig, maar ik heb geknokt tot het einde”

David Goffin was de enige speler die een punt kon sprokkelen voor België na zijn twee Davis Cup-wedstrijden in Hamburg. “Het was een echte Davis Cupmatch”, zei Goffin na zijn laatste wedstrijd. “Het was niet geweldig, maar ik knokte tot het einde. Als je zo dicht bij een nederlaag en de uitschakeling bent, weet je toch de middelen te vinden om matchpunten te redden en onder druk de zaken om te draaien. Mijn derde set was eigenlijk best goed.”

Dit is de eerste overwinning in vijf wedstrijden voor David Goffin, die een rampzalige zomer had op hardcourt nadat hij op Wimbledon de kwartfinales bereikte. De Belgische nummer 1 hoopt dat het hem zal helpen weer op de rails te komen voor het ATP 250-toernooi van volgende week in Metz, waar hij in 2014 won.

Johan Van Herck na nederlaag tegen Duitsland: “Trots op de reactie van het team”

Dinsdag verloren de Belgen hun eerste groepsduel met droge 3-0 cijfers van Australië. Zaterdag nemen ze het nog op tegen het eveneens uitgeschakelde Frankrijk. “Ik ben heel fier op de reactie van het team na die teleurstellende wedstrijd van dinsdag”, vertelde kapitein Johan Van Herck. “Tegen Duitsland waren we op niveau, ook al vonden we niet altijd ons beste tennis. Maar we hebben ervoor gevochten en dan is het zeker zuur om te verliezen. We hebben laten zien dat we nog over goeie spelers beschikken en kunnen de toekomst met vertrouwen tegemoet kijken.”

Australië en Duitsland zijn zeker van een plaats in de top twee in groep C en strijden zondag om groepswinst. Aan de eindfase van de Davis Cup nemen zestien teams deel. De groepswedstrijden zijn van dinsdag tot en met zondag voorzien in Hamburg, Glasgow, Bologna en Valencia. De eerste twee van elke poule strijden van 22 tot 27 november in Malaga om de eindzege.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten