Topregisseur Oliver Stone uiterst lovend voor nieuwe film ‘Rebel’ van Adil en Bilall: “Dromen komen uit”

Adil El Arbi en Bilall Fallah mochten een compliment ontvangen van hun grote voorbeeld Oliver Stone. ©  AFP

Intussen twijfelde niemand er nog aan, maar Adil El Arbi (34) heeft op Instagram nog maar ’s bewezen dat Bilall Fallah (36) en hij in de gaten worden gehouden door de titanen uit de filmwereld. De legendarische Amerikaanse regisseur, tevens een inspiratiebron van het duo, feliciteerde hen via e-mail met hun nieuwe film ‘Rebel’.

Wout Desmytere

Rebel, die enkele maanden geleden in première ging op het filmfestival van Cannes, draait rond de jonge Kamal. Hij verlaat België om oorlogsslachtoffers in Syrië te helpen, maar wordt gedwongen om zich bij IS aan te sluiten. Een maatschappelijk bewogen film dus, zoals Stone ze zelf al heel zijn leven maakt. El Arbi en Fallah hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat klassiekers als JFK, over de moord op Amerikaans president John F. Kennedy, een grote impact op hen hebben nagelaten.

Op Instagram deelt Adil El Arbi een compliment van één van zijn inspiratiebronnen. ©  Instagram

Uitgelaten deelt El Arbi dan ook een e-mail van de regisseur op z’n Instagram Stories. “Proficiat met een erg krachtige film die moeiteloos naast, zo niet boven alles kan staan wat ik al over ISIS in Syrië gezien heb”, schrijft Stone. De intussen 76-jarige en immer kritische cineast geeft zelfs extra feedback. “Ik had alleen graag gewild dat je de rol van de Verenigde Staten in deze beweging nog wat meer in de verf had kunnen zetten, zoals we ons ook in de jaren 80 met Afghanistan gemoeid hebben.”

Een e-mail van een held, wat kan je nog meer wensen? “Dromen komen uit”, schrijft El Arbi dan ook bij de post. Rebel verschijnt op 5 oktober in de bioscopen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook