Aanslag op George Bush verijdeld dankzij Belgische inlichtingendiensten

De FBI slaagde erin een aanslag op voormalige president Georges W. Bush te verijdelen dankzij de Belgische Staatsveiligheid. Dat meldt de VRT zaterdagochtend. Ons land bezorgde de Amerikanen namelijk een gouden tip, waardoor een cel van vier terroristen gearresteerd werd.

ltoBron: VRT

Shihab Ahmed, een asielzoeker afkomstig uit Irak, zou Bush willen vermoord hebben tijdens een toespraak in Dallas. Hij maakte verschillende verkenningsritten rond de woning van de ex-president in Dallas en Crawford en hij zou ook filmpjes hebben gemaakt van de beveiliging rond de woning van Bush. Om dat te kunnen doen, werkte hij samen met enkele handlangers. Een daarvan was echter een agent van de Amerikaanse veiligheidsdiensten.

En die veiligheidsdiensten kregen de gouden tip van ons land. Want de Belgische staatsveiligheid volgt al jaren teruggekeerde IS-strijders. Een van diegenen die gevolgd werd, had plots veel contact met Shihab. Er werd volgens de VRT communicatie onderschept over mensensmokkel. Onze diensten besloten de Amerikaanse op de hoogte te brengen. Pas toen ons land de VS inlichtte, kwam Shihab in het visier van de FBI.

LEES OOK. ‘IS beraamde complot om George W. Bush te vermoorden’

Aangeboden door onze partners

Lees ook