Onduidelijkheid over Harry en Meghan’s uitnodiging voor staatsreceptie van Charles

Het blijft onduidelijk of prins Harry en zijn vrouw Meghan zondag welkom zijn op de staatsreceptie van koning Charles op Buckingham Palace. Volgens The Telegraph had het echtpaar aanvankelijk een uitnodiging gekregen, maar zou die intussen alweer ingetrokken zijn. De receptie die de kersverse vorst organiseert, is enkel voor ‘werkende’ leden van de koninklijke familie, klinkt het. Bronnen dichtbij het koppel hebben aan de BBC laten weten dat er een uitnodiging per e-mail is verstuurd, maar dat er nu verwarring zou heersen of ze de receptie effectief kunnen bijwonen.

lto, wverBron: The Telegraph, BBC

Het leek er nochtans op dat alle plooien weer zouden worden gladgestreken tussen prins Harry en de rest van zijn familie. Hij koos er enkele jaren geleden voor om zijn koninklijke taken naast zich neer te leggen en het Verenigd Koninkrijk te verlaten om zijn vrouw Meghan Markle te beschermen. Dat veroorzaakte de nodige strubbelingen met prins William. Door het overlijden van zijn oma ontdooide de relatie tussen de broers weer, en afgelopen week werden ze ook samen gezien.

Zijn vader, koning Charles, had Harry ook toestemming gegeven om zijn officieel militair uniform te dragen tijdens de wake voor de Queen. Eerder deze week raakte ook bekend dat het koppel een uitnodiging had gekregen voor de staatsreceptie zondag, maar dat feestje gaat niet door. De receptie zou enkel bestemd zijn voor werkende leden van de koninklijke familie, aldus de Telegraph. Het is onduidelijk waarom het koppel aanvankelijk wel werd uitgenodigd.

Op de receptie zullen de staatshoofden en belangrijke personen die aanwezig zullen zijn op de begrafenis van de Queen, begroet worden door de kersverse vorst in zijn gemalin Camilla. Onder andere Joe Biden, Emmanuel Macron en Justin Trudeau komen naar Londen. In totaal zullen zo’n 500 vips de uitvaart van de Queen bijwonen.

LEES OOK. Begrafenis van de Queen al jaren tot in de puntjes voorbereid, toch is er nog één vraagstuk: de kwestie-Harry en Meghan (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten