George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon tekenen voor vierde ‘Ocean’s’-film

Vijftien jaar na ‘Ocean’s thirteen’ krijgt de populaire filmreeks een vervolg. Volgens de Britse krant The Sun hebben hoofdrolspelers George Clooney (61), Brad Pitt (58) en Matt Damon (51) getekend voor een vierde prent.

Een equipe van meesterdieven, een ensemble van steracteurs. Dat was de formule van Ocean’s eleven uit 2001. George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon stonden op de eerste rij van een ijzersterke cast met ook nog Julia Roberts en Andy Garcia. Met Ocean’s twelve en Ocean’s thirteen kwamen er twee sequels, maar na de dood van komiek en co-ster Bernie Mac in 2008 viel de franchise stil. Al hielden Clooney en, onlangs nog, Damon de deur op een kier.

LEES OOK. Brad Pitt over laatste fase in zijn carrière, waarin hij ook alcohol en tabak afzweert: “Ik moest compleet stoppen met alles”

Na de spin-off Ocean’s 8 uit 2018 – toen met een vrouwelijke cast bestaande uit Sandra Bullock, Anne Hathaway, Rihanna, Cate Blanchett en Helena Bonham Carter – komt er volgens The Sun nu toch een vervolg op de originele reeks. “De geruchten gaan al jaren rond, maar de timing zat nooit juist”, aldus een bron. “Nu is er wel een team gevonden en vinden de hoofdrolspelers het een goed idee om verder te gaan. De verhaallijn is te mooi om te laten liggen.”

De opnames staan naar verluidt gepland voor het voorjaar van 2023. Naast de vaste cast zouden ook Ryan Gosling en Margot Robbie gevraagd zijn voor een rol. Beiden zijn volgend jaar ook te zien in de film Barbie.

LEES OOK. Margot Robbie en Ryan Gosling voor het eerst samen te zien als Barbie en Ken

(dvg)

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook