DAVIS CUP. Sander Gillé en Joran Vliegen verliezen dubbelpartij, Frankrijk wint overbodige ontmoeting

 ©  AP

Sander Gillé (ATP dubbel 78) en Joran Vliegen (ATP dubbel 90) hebben zaterdag het afsluitende dubbelspel in de overbodige Davis Cup-confrontatie met Frankrijk verloren. Het was de derde partij in het derde groepsduel van de Belgische mannen in Hamburg. Gillé en Vliegen moesten na anderhalf uur tennis in twee sets (6-3 en 7-6 (8/6)) de duimen leggen voor de Fransen Nicolas Mahut (ATP dubbel 27) en Arthur Rinderknech (ATP dubbel 144). Frankrijk wint het duel zo met 2-1.

Jens HeylenBron: BELGA

Eerder op de dag in Hamburg verloor Michael Geerts (ATP 268) het openingsduel van de confrontatie met Frankrijk in twee sets (6-3 en 6-3) van veteraan Richard Gasquet (ATP 79). David Goffin (ATP 62) bracht België vervolgens op gelijke hoogte met een zege in drie sets (6-3, 5-7 en 6-3) tegen Benjamin Bonzi (ATP 53).

Dinsdag verloren de Belgen hun eerste groepsduel met droge 3-0 cijfers van Australië. Vrijdag was thuisland Duitsland met 3-1 te sterk. De Belgen konden zich zo niet meer plaatsen voor de top 2 in hun groep. Australië en Duitsland spelen zondag om de groepswinst in de Davis Cup.

Aan de eindfase van de Davis Cup namen zestien teams deel. De eerste twee van elke poule strijden van 22 tot 27 november in Malaga om de eindzege.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten