Partij van Franse president Macron heet voortaan officieel ‘Renaissance’

 ©  AFP

La République en marche (LREM), de politieke beweging van de Franse president Emmanuel Macron, is zaterdag officieel van naam veranderd. De partij heet nu ‘Renaissance’.

ltoBron: BELGA

De partij van Macron, die opgericht werd slechts een jaar voordat hij in 2017 president werd en ook diende voor zijn herverkiezing in 2022, moet zichzelf heruitvinden omdat Macron geen derde presidentiële ambtstermijn kan najagen.

De partijmilitanten verzamelden aan het Louvre in Parijs, op enkele meters van de piramide waar de jongste president van de Vijfde Franse Republiek (huidige staatsvorm, sinds 1958) in 2017 zijn eerste overwinning vierde.

“Zonder eenheid zullen de extremen winnen”, waarschuwde Macron, nu erevoorzitter van Renaissance. Hij haalde het bij de presidentsverkiezingen in mei van de kandidaat van de radicaal-rechtse Rassemblement National, Marine Le Pen.

De nieuwe voorzitter van Renaissance is de 37-jarige Stephane Séjourné, voormalig medewerker van Macron en voorzitter van de Renaissancefractie in het Europees parlement.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten