Man die politieagenten neerstak in Londen in verdenking gesteld van poging doodslag

 ©  EPA-EFE

Een man is in verdenking gesteld van poging tot doodslag nadat hij vrijdag in Londen twee agenten had neergestoken. Het gaat niet om een terreurdaad, herhaalde de Metropolitan Police zaterdagavond in een persbericht.

ltoBron: BELGA

De 24-jarige man werd opgepakt kort na de aanval op de twee agenten. Ze zijn niet in levensgevaar, zei Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, vrijdag.

De man is in verdenking gesteld van poging tot doodslag op een van de agenten, zware slagen en verwondingen op de tweede en bedreigingen tegen drie andere agenten.

Na zijn arrestatie wees de politie er snel dat de aanval niet “gelinkt was aan terrorisme”, nu de Britse hoofdstad zich opmaakt voor de staatsbegrafenis van koningin Elizabeth II.

LEES OOK. Twee politieagenten neergestoken in centrum van Londen: “Geen sprake van terreur” (+)

In Londen staat een enorm veiligheidsapparaat klaar voor de komst van honderden wereldleiders en royals die de ceremonie maandag zullen bijwonen. De nieuwe politiechef van Londen, Mark Rowley, sprak van een “enorme uitdaging”.

Duizenden politieagenten zijn gemobiliseerd voor de staatsbegrafenis, die plaatsvindt op een moment dat het Verenigd Koninkrijk de afgelopen tien jaar geconfronteerd werd met verschillende aanslagen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten