Groen covoorzitster Nadia Naji over Zuhal Demir: “Wat doet ze eigenlijk? Ik vind het onbegrijpelijk”

 ©  Alexander Meeus

Kersverse covoorzitter van Groen Nadia Naji is niet mals voor Zuhal Demir. In haar interview met De Zondag noemt ze het beleid van de Vlaamse minister van Energie namelijk “onbegrijpelijk” en stelt ze zich vragen bij de job van Demir.

lto

“Wat doet zij eigenlijk”, vraagt Naji zich af in het interview met De Zondag. Het energiebeleid blokkeren en vooral Vivaldi tegenwerken. Ze wil zelfs geen overleg plegen. Ik vind dat onbegrijpelijk. Wie wint bij haar beleid? Niemand, toch?”

Volgens Naji blokkeert Demir niet doelbewust maar is het wel “het resultaat van haar beleid”. “Ventilus is het beste voorbeeld. Zij is bevoegd, zij moet beslissen, maar neen, ze blijft maar deadlines uitstellen. Maar ik kijk ook naar de collega’s van CD&V: ik mis ook daar ruggengraat om knopen door te hakken.”

LEES OOK. Demir geeft alsnog vergunning voor gascentrale Tessenderlo, Vilvoorde opnieuw geweigerd (+)

Kritiek

Over partijgenoot Tinne Van der Straeten klinkt Naji veel positiever. Haar boodschap, krijgt ze volgens de covoorzitter wel verkocht. “Zij heeft wel degelijk haar Europese collega’s kunnen overtuigen dat er een prijsplafond moet komen. Dat wordt momenteel uitgewerkt door experten. Wij blijven daarvoor gaan.”

“Het is wel zo dat we de voorbije jaren niet altijd even goed gereageerd hebben op kritiek. Dat geldt niet specifiek voor Tinne. Maar als ik ook even mag: het is niet makkelijk om in dit harde klimaat naar buiten te komen met moedige standpunten. Wij doen dat wel en zullen dat blijven doen”, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten