Ook de kist van haar man zal nu verhuizen: waar wordt de Queen begraven?

St. George’s Chapel ©  Getty Images

Een week lang kon iedereen die dat wenste de Queen een laatste keer begroeten. Maandag is het tijd voor de staatsbegrafenis van de koningin. Maar waar zal ze begraven worden? En waarom daar specifiek?

lto

Na haar staatsbegrafenis in Westminster Abbey zal koningin Elizabeth II te rusten worden gelegd in de King George VI Memorial Chapel in Windsor. In diezelfde kapel werden ook haar vader, haar moeder en haar zus begraven.

Toen de man van de Queen, prins Philip, in 2021 overleed, werd hij niet op dezelfde plaats begraven als zijn schoonouders en schoonzus. Zijn kist werd bijgezet in de 200 jaar oude Royal Vault onder de kapel. Dat is echter niet zijn laatste rustplaats, want eens zijn echtgenote, koningin Elizabeth, begraven is, zal ook zijn stoffelijk overschot naar de kapel gebracht worden, zodat hij naast zijn vrouw kan liggen.

LEES OOK. Wie is de hertog van Norfolk en waarom moet hij de uitvaart van de Queen in goede banen leiden? (+)

De kapel werd in 1969 gebouwd. Na zijn dood in 1952 werd koning George VI eerst in de koninklijke crypte geplaatst, maar toen de kapel klaar was, werd zijn lichaam naar daar overgebracht.

De St. George’s Chapel wordt trouwens niet alleen gebruikt voor begrafenissen. In 2018 zijn prins Harry en Meghan Markle daar getrouwd. De kapel is ook elke week open voor het publiek. Iedereen die de koningin wil gaan begroeten, kan dat doen zodra de begrafenis achter de rug is.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten