Keert Zatte Rita terug? Jacky Lafon verrast tijdens ‘30 jaar Familie’ in Lotto Arena

Keert Zatte Rita terug in Familie als bezieler van de AA? Jacky Lafon (75) opperde het idee na haar verrassende optreden als Rita tijdens de dertigste verjaardag van de VTM-soap in de Lotto Arena. Daar bleek dat het publiek haar personage nog altijd op handen draagt.

Guy Van Vliet

De show in de Lotto Arena, die geen drie keer volliep, deed denken aan een doorsnee familiefeest. Snel in elkaar gestoken, niet elke tussenkomst even geslaagd, altijd wel een overenthousiaste nonkel die gehavend uit zijn dansje komt, of een uitspraak die de omstaanders zich in hun drankje doet verslikken. Maar op het eind vond iedereen het toch geweldig, want het blijft Familie. De fans genoten, al bleef de verhoopte grote reünie uit. Naast de huidige cast op het podium, zat er amper een tiental oudgedienden uit 30 jaar Familie in de zaal.

De sterkste act kwam van nieuwkomer Amine Boujouh (Brahim), dansend aan de zijde van Camille. Maar de grootste verrassing was Jacky Lafon, die nog een keer in de huid van Rita kroop om de bomma te feliciteren voor haar 96ste verjaardag. Lafon kreeg het luidste applaus, waardoor de ontroerde actrice na afloop haar tranen niet kon bedwingen. Het publiek zag een terugkeer van Rita wel zitten. “Maar geen Zatte Rita meer. Ik zou het een goed idee vinden als Rita zich zou inzetten voor de AA. Het moet niet eens een grote verhaallijn zijn”, opperde Lafon.

(lees verder onder de foto)

 ©  Thomas Geuens

LEES OOK. Jacky Lafon wordt nog één keer ‘tante Rita’: “Maar als ze me vragen om terug te keren in ‘Familie’...” (+)

Jef De Smedt (Jan), die er net als de bomma al sinds aflevering één bij is, vond het geweldig dat zijn ‘zus’ nog eens van de partij was. “Het is heerlijk om Jacky terug te zien. En wie dacht dertig jaar geleden dat we ooit in de Lotto Arena zouden staan? Je merkt aan de reactie van het publiek: Familie leeft.”

Spierscheur

Ook De Smedt hield het niet droog. “Familie is een deel van mijn leven. Ik was zeker niet de enige met tranen.” Hij ging net als zijn collega’s helemaal op in het feest, maar niet zonder gevolgen. “Ik liep een spierscheur op. Omdat ik net iets te enthousiast was tijdens het zingen van Bloed, zweet en tranen. Gelukkig hebben ze me backstage goed geholpen, dus ik kan alle shows afwerken.”

(lees verder onder de foto)

 ©  Thomas Geuens

Naast Camille Dhont, die haar nieuwe Familie-lied Kleur en hits als Vuurwerk bracht, zong de cast We are family als finalenummer. Verschillende vroegere acteurs sprongen mee op het podium. Dat deed ook Veerle Dejonghe, die toch een paar mensen miste: “Het idee voor Familie kwam van Herman Verbaet en Ruud De Ridder. Jammer dat ze niet eens een vermelding kregen of uitgenodigd werden. 30 jaar Familie is aan hen te danken.” Dit najaar zendt VTM de show uit op tv.

LEES OOK. Camille mag nieuwe begingeneriek van ‘Familie’ zingen: “Ik voel me vereerd”

 ©  Thomas Geuens

 ©  Thomas Geuens

 ©  Thomas Geuens

 ©  Patrick De Roo

 ©  Patrick De Roo

 ©  Patrick De Roo

 ©  Familie

Aangeboden door onze partners

Lees ook