Celtic-supporters choqueren met wansmakelijke gezangen tijdens eerbetoon aan Queen: “Klap in je handen als je de koninklijke familie haat”

 ©  AP

Nog maar enkele dagen nadat ze zich tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk misdroegen, hebben Celtic-fans zich zondag opnieuw van hun slechtste kant getoond. Voor de competitiewedstrijd tegen St. Mirren werd er een minuut applaus gehouden ter nagedachtenis van de Queen, maar dat was niet naar de zin van de Celtic-aanhang.

Maarten Vanhoof

In het stadion van Mirren ontvouwden supporters spandoeken met daarop “If you hate the Royal Family, clap your hands”. Vertaald: klap in je handen als je de koninklijke familie haat. Op de koop toe begonnen ze dit ook te zingen tijdens de minuut applaus. Er klonk ook al boegeroep voordat de minuut applaus überhaupt was begonnen.

De Celtic-spelers en coach negeerden het wangedrag van hun achterban en applaudisseerden wel totdat de minuut erop zat.

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder deze week ging het ook al mis tijdens de Champions League-partij tegen Shakhtar Donetsk. Daar rolden fans een spandoek uit waar “f*** de kroon” stond op te lezen.

 ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten