Voetbal 2de provinciale B Dosko Beveren - Club Roeselare 0-2

Dosko Beveren lijdt in derby eerste nederlaag sinds een jaar: “We moeten onze emoties onder controle leren houden”

Heet standje voor het doel van thuiskeeper Gregory Anne. © Bart Vandenbroucke

Roeselare -

In een authentieke en heel druk bijgewoonde derby tussen Dosko Beveren en Club Roeselare haalden de bezoekers het zaterdag met 0-2. “We waren aan mekaar gewaagd, maar de meest pientere en uitgekookte ploeg haalde het”, vond Bram Lucker, de sportief verantwoordelijke van Dosko.

Benny Lingier

De match startte evenwichtig en kansen waren schaars. Twintig minuten voor tijd opende bezoeker Lubaszka van op de stip de score en met een knap doelpunt verdubbelde Claerhout in blessuretijd nog tot 0-2.

“Wij versierden twee kansen waarmee we meer hadden moeten uitspoken”, vond Bram Lucker. “De penalty viel op een ongelukkig ogenblik. De spelleiding raakte het noorden wat kwijt en wij voetbalden onszelf uit de match. De jongens lieten zich te sterk door de arbitrage afleiden. Dit wordt de les voor straks: we moeten onze emoties onder controle leren houden. Je moet het slimmer aanpakken en energie stoppen in het voetbal op de mat, niet in bijzaken die niks opleveren. Jammer dat we uitgerekend op onze sponsoravond onze eerste nederlaag sinds een jaar leden, maar met een bomvolle kantine werd het toch een succes. In tweede B zitten we absoluut op onze plaats. We boeken 4 op 9 tegen drie sterke tegenstanders.”

“Ik kan de analyse van Bram Lucker alleen beamen”, aldus Benny Hoornaert, zijn collega bij Club Roeselare. “In de eerste periode was ons voetbal een tikje beter, maar buiten die ene grote kans net voor halfweg kan ik me amper een mogelijkheid herinneren. Na de rust kregen we het twintig minuten lang knap lastig, moet ik toegeven. Als Dosko op dat ogenblik gescoord had, zou het niet onverdiend geweest zijn. Na de penalty verloor de thuisploeg zijn kalmte. De spelers werden nerveus en ze lieten zich opjutten door de spelleiding. Achteraf bekeken stel je vast dat de ervaring de doorslag gaf in de derby. Winnen in het hol van de leeuw was niet vanzelfsprekend. We moesten er diep voor gaan en alert blijven. Dit Dosko zal nog veel punten pakken, daar ben ik van overtuigd. Met 6 op 9 kunnen we genoegen nemen. De linkerkolom blijft onze ambitie, maar we hopen stiekem toch op de echte subtop.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten