Voetbal  1ste provinciale KSK Beveren - Svelta Melsele: 1-0

Duizend toeschouwers trotseren regen en wind en zien KSK Beveren derby op de Freethiel winnen

Thomas Balogeen krijgt een stevige tackle van Melselespeler Diego Van Hal te verduren. © Erik Westerlinck

Beveren-Waas -

In een sfeervol Freethiel zagen ruim duizend toeschouwers KSK Beveren de derby tegen Svelta Melsele winnen. Niels De Pauw tekende halfweg de gelijkopgaande eerste helft voor het enige doelpunt.

Dirk Van Bruysel

Ruim duizend toeschouwers zagen hoe de acteurs op het groene veld de regen, die bij momenten met bakken uit de lucht viel, trotseerden en er een heroïsche voetbalavond van maakten. “Beide ploegen brachten leuk voetbal en dat we aan het langste eind trokken, was louter omdat wij het rustigst zijn gebleven”, blikt Beverencoach Kristof Smet terug. Uiteindelijk was het een stilstaande fase waaruit Niels De Pauw, met een stevige kopstoot, de match kon beslissen. “Vooral in de eerste helft kon het alle kanten uit. Wij bleven rustig en claimden het balbezit. Met ons geduldig opbouwend spel hebben we Melsele uit de tent gelokt. Melsele tekende voor enkele kansen (Svelta zag een bal tegen de binnenkant van de paal stranden, red.) maar langs de andere kant wrongen ook wij er nog enkele de nek om. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat we, nadat we scoorden, even te veel ruimte weggaven. Tijdens de rust heb ik wat bijgestuurd en in de tweede helft zetten we een goede organisatie neer. We hebben de greep op de match nooit gelost.”

“Omdat we verzuimden om enkele kansen af te maken, bleef het spannend tot het einde”, pikt Thibeau De Vos in. “Hoe dan ook, onze eerste overwinning van het seizoen is binnen. Met vijf op negen mogen we niet klagen. Als nieuwkomer in de hoogste provinciale reeks hebben we nog niet verloren. Ik mag zeggen dat we wel degelijk op een plaatsje in de linkerkolom mogen mikken.”

“Of deze derby bij mij een speciaal gevoel losmaakte? Ja en nee. Nee, zou ik zeggen want uit mijn periode bij Svelta blijft alleen doelman Jarno Pauwels nog over. Langs de andere kant kent iedereen wel enkele spelers van Melsele, dus is er wel degelijk een derbygevoel. Bovendien is voetballen op de Freethiel sowieso onvergetelijk.”

Mager rapport voor Svelta

In het andere kamp verbeet Mathias Smet zijn ontgoocheling in de persruimte. “Ik ben inderdaad ontgoocheld. Een derby brengt altijd extra druk met zich mee, maar gezien onze zwakke competitiestart, zat er nog meer druk op de ketel. Langs de andere kant moet ik zeggen dat ik niet ontgoocheld ben over deze derby. KSK Beveren is een goede ploeg en de match kon alle kanten uit. We hebben de kansen gehad en ik denk dat de neutrale toeschouwer een gelijkspel juister zou gevonden hebben, maar ik ga ook niets afdoen aan de winst van de thuisploeg. KSK Beveren toonde meer grinta en wil om te winnen. Ik ken de kwaliteiten van mijn spelerskern, maar die hebben we dit seizoen nog niet laten zien. Daarin moeten we beter worden.”

“Ik geef inderdaad toe dat één op negen een erg mager rapport is. Ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht, maar feit is dat ik ook weet dat we onderaan niet zullen blijven hangen. Wanneer ik de derby bekijk, dan zag ik toch al veel positieve dingen. We moeten de oorzaak van onze valse start vooral in de eerste twee wedstrijden zoeken. Hoe dan ook, de komende weken moeten er punten gepakt worden. Te beginnen volgend weekend in eigen huis tegen Eendracht Zele.”

Aangeboden door onze partners