Wielrennen Junioren Keizer der Junioren

Niels De Clerck spurt naar twee vierde plaatsen in Keizer der Junioren: “Deze resultaten stellen iets voor”

Niels De Clerck (links) werd zondag vierde in de massaspurt in Koksijde. © Bart Vandenbroucke

Pittem / Koksijde -

Met zijn vierde plaats in zowel Pittem als Koksijde bewees Niels De Clerck in de Keizer der Junioren dat hij zijn mannetje kan staan op de internationale scène. “Er zat misschien nog een tikje meer in, maar ik ben tevreden”, vertelde de tweedejaars.

“Zaterdag kwam ik als derde boven op de Paterberg. We reden weg met twaalf man, maar onze kopgroep dikte aan tot dertig renners. Op het plaatselijke circuit in Pittem kwamen jammer genoeg nog jongens aansluiten. Met nog vijf kilometer te gaan sprong Lars Vanden Heede weg. Hij was de verdiende winnaar, want hij toonde zich de sterkste op alle hellingen. Ik mocht spurten voor de tweede prijs. In de tijdrit moest ik het stellen met de 31ste plaats. Dat was niet super. Het werk tegen de chrono is niet bepaald mijn specialiteit. In de slotrit voelde ik me nog goed, maar het werd een gesloten wedstrijd. De renners van Crabbé Toitures-CC Chevigny controleerden in functie van Vanden Heede. Door het vele bochtenwerk was het een lastige rit. Op het einde moest ik zelf mijn weg zoeken in het gedrum. Ik zat iets te ver bij het inzetten van mijn eindspurt, maar met twee plaatsen bij de eerste vijf kan ik best leven. Gezien het internationale deelnemersveld stellen deze ereplaatsen iets voor.”

Victor Vaneeckhoutte, de Vichtse ploegmaat van Vanden Heede, werd zaterdag negende. Yaurick Leenknegt was 22ste voor Arne Desimpelaere. Ook Wies Verdonck, Bert Bolle en Arno Vanhaecke maakten deel uit van de eerste groep.

Steffen De Schuyteneer won de tijdrit in Wulpen. De Brit Noah Hobbs en Milan Van Den Haute mochten mee op het podium. Lars Vanden Heede, die de negende tijd realiseerde, bleef leider. Nicholas Goossens was 28ste in de tijdrit en Wies Verdonck dertigste.

In de slotrit waren er enkele schuchtere pogingen. Nadat de Duitser Jasper Schröder tot de orde was geroepen, bundelden Arno Vanhaecke en Arne Desimpelaere met de Nederlander Thom van der Werff de krachten. Lang zongen ze het niet uit.

Viggo Van Neste werd vijftiende voor Arno Vanhaecke. Arne Desimpelaere, Seppe Vercammen, Jasper Dekien, Yaurick Leenknegt, Miguel Desmet en Henri Naessens haalden de top dertig. (tvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten