Voetbal 1ste provinciale SV Diksmuide

Maxim Depoorter hoopt ook tegen ex-ploeg Boezinge in doel te staan bij Diksmuide: “Met het mes tussen de tanden na de 2 op 9”

Maxim Depoorter stond door de blessure van Jordin Decorte tegen Moen onder de lat. ©  Bart Vandenbroucke

Diksmuide -

Zonder Vandendriessche, Hillewaere, Decorte, Tanghe, Kirilov en Grillet trok SV Diksmuide thuis ten strijde tegen promovendus Moen, dat 6 op 6 oogstte. KSVD moest na het 1-1-gelijkspel genoegen nemen met 2 op 9 in de aanloop naar de clash met de buren uit Boezinge.

Benny Lingier

“De afwezigen vormen geen excuus”, vertelde T1 Allan Deschodt na de match. “Als je ruim tien kansen laat liggen, weet je dat er werk aan de winkel is voorin. Moen is een prima ploeg, met veel jongens die hun opleiding in Moeskroen genoten. In de eerste helft knutselden ze twee kansen in mekaar en één keer was het raak via Garrevoet. Na de rust scoorde Cardon met een strafschop de gelijkmaker. We bleven continu dreigen, maar we troffen de lat, we mikten op hun keeper of de bal ging centimeters naast. De bal wou er niet in? De bal moet je erin trappen, dat ding is niet telegeleid. Dit was kinderachtig, onvolwassen. Normaal win je zo’n wedstrijd met vlag en wimpel.”

Maxim Depoorter (18) stond door de blessure van Jordin Decorte voor de eerste keer onder de lat. “In de evenwichtige eerste helft pasten we ons aan Moen aan. Zij beschikken over veel gestalte achterin en twee wakkere spitsen. Aan de rust stond het dan ook 0-1. Met een paar frisse krachten begonnen we vol hernieuwde moed aan de tweede helft. Ik schat dat we tussen tien en vijftien kansen versierden. Het werd 1-1, maar we bleven toch op onze honger. Je voelt frustratie omdat we de hele tweede helft naar onze hand zetten en dit een partij was die we zonder meer hadden moeten winnen. Efficiëntie, dat wordt het sleutelwoord. In defensief opzicht lijkt alles me in orde, maar de 0-1 kwam er wel toen we er eentje zomaar lieten lopen. Ik was kansloos. Alles bij mekaar moest ik drie of vier reddingen doen, maar om gemaakte goals ging het nooit. Zij waren in hun nopjes met het punt, wij allesbehalve omdat die eerste overwinning op zich laat wachten.”

“We moeten zaterdag met het mes tussen de tanden naar Boezinge”, besloot Depoorter, die zelf op jonge leeftijd van Sassport overstapte naar Diksmuide. “Hier kreeg ik mijn kans, maar ik moest er wel voor werken. Ik zal nooit zweven of impulsief reageren, ik blijf altijd nuchter en koel. Ik ben laatstejaarsstudent technisch middelbaar onderwijs. Misschien volg ik straks immobiliën, in elk geval een richting die combineerbaar is met voetbal. Daar valt een mooi extra centje mee te verdienen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten