Voetbal 1ste provinciale VC Bertem-Leefdaal

Sami Afkir met goal én assist bij Bertem-Leefdaal: “Ik vond twee trainingen per week te weinig en begon daarom in zaal te spelen”

Sami Afkir is sneller op de bal dan Bart Bevernage (Linden). ©  Luc Verbruggen

Leefdaal -

Sami Afkir (29) uit Zaventem werd met een doelpunt én een assist matchwinnaar bij Bertem-Leefdaal. VC boekte een eerste overwinning en speelde zo VK Linden, dat met 2-1 werd geklopt, de rode lantaarn toe.

Stefan Van De Weyer

Sami is uit Vilvoorde afkomstig en begon bij Diegem te voetballen. Daar was hij een decennium in de weer, hij raakte er zelfs in de eerste ploeg. Op zijn 18de verkaste hij naar ERC Hoeilaart, waarmee hij kampioen speelde. Daarna volgden Machelen, Sterrebeek en Borght-Humbeek. Hij is nu aan zijn tweede seizoen bij de hemelsblauwen toe.

“De coach greep tactisch in, zodat we vooraan met twee stonden. We begonnen degelijk en gingen op dat elan door. L/inden kreeg amper kansen. We namen het heft in handen met de bedoeling hen vast konden zetten.”

“Hun middenvelders zijn hun sterkste spelers, dus die maakten we weerloos, waardoor ze amper ballen kregen. Het speelde in ons voordeel dat bij hen de geschorste Plützer afwezig was”, weet de matchwinnaar.

Afgesproken

“Bij de 1-0 stond ik als aanvaller van dienst op de goede plaats. In de tweede helft kwamen er bij mijn actie over rechts twee tegenstanders op me af. Ik zette door en zoals met Van Malcot vooraf afgesproken zette ik voor op hem. Hij stond enkele meters voor de doelman en kon prima afwerken.”

“Onze start was met 0 op 6 niet denderend. We speelden met Linden niet tegen de makkelijkste tegenstander, maar deze eerste zege motiveert ons voor wat nog komen moet. Thuis tegen Mazenzele-Opwijk willen we dit herhalen, maar zij wonnen tot nu toe wel alles.”

In de zaal begon hij op zijn 21ste bij Hamme, daarna volgden drie jaar Aarschot en nu speelt hij zijn eerste seizoen in de topklasse bij Borgloon. “Ik vond twee trainingen per week in het provinciaal voetbal te weinig en begon daarom in zaal te spelen. Ik fungeer er achteraan of op de flanken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten