Speelt Frans bondscoach Thomas Voeckler blufpoker op WK met komst van extra renner Benoît Cosnefroy?

Pakt Frans bondscoach Voeckler uit met een verrassing op het WK? ©  rr

Wat is Thomas Voeckler van plan? De Franse bondscoach lijkt in extremis Benoît Cosnefroy (26) nog aan zijn selectie voor de wegrit te willen toevoegen. De renner van AG2R-Citroën kondigde recentelijk na zijn overwinning in de GP van Québec nog aan niet naar Australië af te zakken. Alleen kreeg hij die dag zelf – 9 september – Voeckler al aan de lijn.

Stijn Joris

De Franse bondscoach zou er nu toch in geslaagd zijn om Cosnefroy te overhalen. Volgens de Franse sportkrant L’Equipe zou Cosnefroy zondag alsnog het vliegtuig richting Sydney genomen hebben. Enkele uren eerder zelfs dan de andere renners van het Franse team omdat hun vlucht al volledig vol zat.

Kan Voeckler Cosnefroy zomaar nog aan de start brengen, zondag in Wollongong? Ja, het UCI-reglement voorziet kennelijk de mogelijkheid om één renner nog te vervangen. Pas zaterdag moet Voeckler officieel maken welke renners zondag het WK rijden. Tot op heden moest hij enkel een voorlopige lijst met renners overmaken. Daarop prijken momenteel al sowieso Alaphilippe, Laporte, Bardet, Sénéchal, Sivakov, Madouas en de tijdrijders Cavagna en Armirail. Cosnefroy zou daar dus ook deel van uitmaken. Als hij straks effectief in Wollongong arriveert, zou één van die laatste twee plaats moeten maken.

Nog volgens L’Equipe zou Voeckler pas woensdag zijn definitieve selectie aan de renners bekendmaken. Als hij wil, kan hij die zelfs voor de buitenwereld nog geheim proberen houden tot zaterdag. De Franse selectie oogde al sterk, maar met Cosnefroy kan Voeckler er nog een extra outsider aan toevoegen. Met Alaphilippe, Madouas, Laporte, Bardet en Sénéchal zitten er al vijf potentiële afwerkers in het Franse team. Cosnefroy zou Voeckler een complete hand met troefkaarten geven voor de wegrit van zondag. Dat geeft de Fransen de mogelijkheid om net als vorig jaar in Leuven een tactisch steekspel te ontvouwen.

Bondscoach Voeckler viert de zege van Alaphilippe op het WK in België. ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten