Prins Louis worstelt met het overlijden van ‘Gan-Gan’ Queen Elizabeth

Charles, Elizabeth, Louis en Kate op 2 juni 2022, tijdens de viering van het 70-jarige jubileum van de Queen. ©  REUTERS

Kate Middelton heeft onthuld hoe haar kinderen omgaan met de dood van koningin Elizabeth, die ze liefkozend ‘Gan-Gan’ noemen. Terwijl George beetje bij beetje begint te beseffen hoe belangrijk zijn overgrootmoeder was, worstelt zijn jongere broer Louis met wat haar dood nu eigenlijk betekent.

wverBron: De Telegraaf

In gesprek met de Australische gouverneur-generaal David Hurley tijdens de receptie die zondagavond werd gehouden voor hoogwaardigheidsbekleders van het Gemenebest, vertelde de echtgenote van kroonprins William over haar gezinssituatie. Vooral haar jongste zoontje Louis heeft het lastig met het overlijden. Hij zou de afgelopen dagen vooral veel vragen hebben gesteld om de dood van zijn overgrootmoeder te kunnen begrijpen.

“De jongste vraagt zich nu dingen af als: ‘denk je dat we nog steeds spelletjes kunnen spelen als we naar Balmoral gaan’, en dat soort dingen, omdat zij er nu niet meer is”, herinnert Hurley zich het gesprek. George lijkt inmiddels wel door te hebben wat er aan de hand is en heeft door hoe belangrijk zijn geliefde ‘Gan-Gan’ is.

 ©  Getty Images

Zowel George, sinds de dood van koningin Elizabeth tweede in lijn voor de troon, als zijn twee jaar jongere zusje Charlotte wonen de staatsbegrafenis van hun overgrootmoeder bij. De twee liepen dicht bij hun ouders William en Catherine en net achter opa koning Charles toen ze de kerk binnengingen. Prinses Charlotte draagt een zwarte mantel met velours kraag en een bijpassende zwarte hoed. George arriveerde in een donker maatpak. Louis, het broertje van George en Charlotte, blijft thuis.

“Er is lang nagedacht over de vraag of de kinderen hier aanwezig zouden moeten zijn”, vertelt een bron aan Daily Mail. “Louis is natuurlijk nog te jong, maar George en Charlotte hebben tijdens de herdenkingsplechtigheid voor hun overgrootvader in maart al bewezen dat ze het aan kunnen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten