Inbreker Witloofmuseum veroorzaakt stroompanne: parket eist 12 maanden cel

 ©  anp

Kampenhout -

Het parket van Halle-Vilvoorde eist 12 maanden cel tegen een man die er van verdacht wordt te hebben ingebroken in het Witloofmuseum in Kampenhout. De advocaat van de verdachte ontkent de feiten en pleit voor de vrijspraak.

Chris Verhaeghe

In de nacht van 16 op 17 juni kwamen verschillende straten in Kampenhout zonder licht te zitten. Omdat de oorzaak bleek te liggen bij een middenspanningscabine in het Witloofmuseum, kwam de politie ter plaatse. “In het museum werd de beklaagde aangetroffen en waren er duidelijke sporen van een inbraak te zien”, aldus openbaar aanklager Michael Splingard. “Er bleken verschillende kabels te zijn losgesneden door dieven die aan de haal wilden gaan met het koper.”

De man die in het museum werd aangetroffen, ontkent dat hij er had ingebroken. “Ik was er afgezet door een Poolse man die mij ’s morgens ging komen ophalen om ergens te gaan werken. Ik sliep er alleen maar. Toen we toekwamen, was de deur van het museum open”, verklaarde hij maandag op de zitting van de correctionele rechtbank.

“Ongeloofwaardig”

Het parket gelooft de beklaagde niet en vordert een celstraf van 12 maanden. “Zijn verhaal is ongeloofwaardig”, aldus de substituut-procureur. “In zijn zakken vond de politie overigens visitekaartjes van opkopers van metaal en koper. Dit is een typisch verhaal van mensen die het niet breed hebben en geen andere manier kunnen bedenken om wat zakgeld te verdienen.”

Het vonnis valt op 17 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten