Voetbal 3de provinciale A FC Damme

Bryan Wyme geeft toe dat motor van Damme nog niet op gewenste toerental draait, maar: “We hoeven van niemand bang te zijn”

Bryan Wyme baalt dat Damme ondanks een voorsprong aan de rust toch nog onderuit ging bij zijn ex-ploeg Sint-Kruis. © Bart Vandenbroucke

Na de 2-1-nederlaag op het veld van Dosko Sint-Kruis kan FC Damme komend weekend tegen Daring Brugge maar beter een tweede opeenvolgend derbyverlies vermijden.

Philippe Decruynaere

Na drie speeldagen staat FC Damme met drie punten in de buik van de rangschikking van derde provinciale A. Velen hadden wellicht een betere start verwacht, maar coach Peter Linskens relativeert de voorlopig schamele oogst van zijn team. “We hadden met een klein beetje meeval eigenlijk even goed met het maximum van de punten op de eerste plaats kunnen staan. De openingswedstrijd tegen Veldegem verloren we ongelukkig en op Sint-Kruis hebben we onszelf tekortgedaan door een onherkenbare tweede helft te spelen. Ik heb na afloop aan mijn spelers duidelijk gemaakt dat we een wedstrijd moeten leren doodmaken en controleren als we op voorsprong staan.”

“Ik weiger om na drie wedstrijden al conclusies te trekken”, gaat Linskens overtuigend verder. “Na de heenronde zullen we weten waar we aan toe zijn. Dan wil ik dat mijn team 20 punten bij elkaar gevoetbald heeft. Je mag ook niet vergeten dat er in het tussenseizoen heel wat nieuwe spelers bijkwamen. Het vraagt tijd om hen in te passen, zodat onze automatismen en verschillende spelsystemen kunnen renderen. Sommige nieuwe jongens zoeken ook nog naar hun beste vorm en zijn nog niet inzetbaar.”

Ook aanvaller Bryan Wyme beseft dat het team nog niet draait zoals het hoort. “Het bestuur heeft serieuze inspanningen geleverd om de ploeg te versterken. Dat was trouwens ook één van mijn eisen om bij te tekenen. We hebben geen topploeg die kan concurreren met de titelkandidaten, maar onze kern is kwalitatief duidelijk sterker dan vorig seizoen. Eigenlijk hoeven we van geen enkele andere ploeg bang te zijn. Daarom is het zo jammer dat we vorig weekend verloren op het veld van Dosko. Ik heb er vele jaren gevoetbald, maar kreeg er weinig kansen. We hadden de wedstrijd in handen, maar schoten onszelf in de voet. We gooiden eigenlijk drie punten weg.”

Daring Brugge

Zondag speelt Damme in eigen huis tegen de buren van Daring Brugge. Een derby die de jongens van T1 Peter Linskens beter kunnen winnen, als ze niet in de onderste regionen verzeild willen raken. “Daring was vroeger een liftploeg die regelmatig zakte en weer promoveerde, maar dat is verleden tijd. Ik ben ervan overtuigd dat het team van coach Preben Verbandt zal meedoen voor een eindrondeticket. Ik weiger echter om bezig te zijn met de tegenstander. We moeten uitgaan van onze eigen kwaliteiten en punten pakken. Per wedstrijd rekenen doe ik niet. Ik wil zowel in de heen- als in de terugronde 20 punten pakken en dan zullen we een zorgeloos seizoen draaien.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten