Dedryck Boyata ontbreekt op training bij Rode Duivels, Jason Denayer volgt individueel programma

 ©  BELGA

Dedryck Boyata ontbrak op de training bij de Rode Duivels dinsdagavond. Zoals eerder aangegeven ondervindt de verdediger van Club Brugge lichte hinder van een blessure en haakt hij mogelijk af voor de interlands tegen Wales en Nederland.

Ludo Vandewalle

Jason Denayer ontbrak ook, maar de verdediger zonder club volgt een individueel programma. De andere 28 Duivels waren aanwezig. Woensdagavond trainen de Duivels voor een laatste keer voor de wedstrijd van donderdagavond tegen Wales.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  BELGA

Wat staat er eigenlijk op het spel?

Het gaat deze interlandperiode om de laatste twee speeldagen in de groepsfase van de Nations League. Na vier speeldagen staan de Rode Duivels met zeven punten op de tweede plaats, op drie punten van leider Nederland, dat zijn tweeluik opent met een verplaatsing naar Polen. Enkel de groepswinnaar kwalificeert zich voor de Final Four, die in juni 2023 gespeeld wordt. De laatste degradeert uit de groep. Bij de vorige editie van de Nations League eindigden de Belgen in oktober vorig jaar op de vierde plaats, na nederlagen op de Final Four tegen Frankrijk en Italië, respectievelijk de wereld- en Europese kampioen.

Als Nederland niets laat liggen in Polen, wordt het slotduel in de ArenA een bijzonder zware opdracht voor de Belgen, aangezien bij een gelijke stand het onderlinge resultaat doorslaggevend is en nadien het onderlinge doelsaldo, en de Duivels enkele maanden geleden op de Heizel met 1-4 onderuitgingen tegen Oranje. Daardoor is er in dat geval een zege met vier doelpunten verschil nodig in de Nederlandse hoofdstad.

Aangeboden door onze partners