Minstens één dode bij nieuwe uitbraak van ebola in Oeganda

Patiënt met Ebola wordt begraven in 2019 ©  AP

In Oeganda is wellicht opnieuw sprake van een ebolavirusepidemie. Dat heeft het Oegandese ministerie van Gezondheid dinsdag gezegd. Voor het eerst in drie jaar werd er een overlijden als gevolg van het virus geregistreerd.

ltoBron: BELGA

Volgens de autoriteiten brak de epidemie uit in het district Mubende, ruim 150 kilometer ten westen van de hoofdstad Kampala. Het overleden slachtoffer is een 24-jarige jongeman die aanvankelijk behandeld werd wegens andere aandoeningen, waaronder malaria en een longontsteking, maar symptomen vertoonde van ebola. Hij testte vervolgens positief op het virus en is inmiddels bezweken, klonk het op Twitter. 

Het is niet duidelijk hoe de man besmet raakte. Dat moet nog verder worden onderzocht. Volgens diverse media spreken de autoriteiten evenwel van een mogelijke nieuwe uitbraak omdat eerder deze maand in dezelfde regio ook al zes andere mensen - onder wie drie kinderen - overleden aan “een vreemde ziekte”, nadat ze met typische ebolasymptomen in het ziekenhuis waren opgenomen. Daarnaast zouden er nog acht andere verdachte gevallen zijn.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten